Del Arno Band slavi dan Boba Marleya na Dorćol Platzu

Rockomotiva
29.01.2024.

Ove godine Bob Marley Day obeležavamo na Dorćol Platzu uz veliki beogradski koncert Del Arno Banda. Mir, ljubav i tolerancija su reči koje će 10. februara odjekivati dorćolskom kulturnom stanicom.

Tekst: promo
Foto: Vladimir Miloradović

Tokom šezdesetih godina, zahvaljujući Bob Marliju, rege muzika je počela da se širi i pridobija publiku širom sveta. Već sredinom ‘80-ih, ovaj pravac stiže i na prostore Balkana, a pioniri ovog žanra kod nas je srpski Del Arno bend.

Koncerti Del Arno Band-a su posebni doživljaji koje je gotovo nemoguće rečima opisati. Pozitivna energija koju band nepogrešivo isporučuje na svakom svom nastupu jednostavno pleni publiku čak i onu koja se prvi put susreće sa ovom grupom. Koncerti su ujedno i najjače oružje ove grupe. Sadašnja set lista probrana je retrospektiva njihovih najvećih hitova i pravi poziv da se opušteno uživa u hipnotičkim reggae ritmovima.

Posle više od godinu dana, Del Arno Band svira u Beogradu što je uvek veliko zadovoljstvo. Dosta toga se događalo u međuvremenu i publika će, pored onoga na šta je navikla, od nas imati priliku da čuje i ponešto od brojnih stvari na kojima radimo trenutno. Između ostalog, prvi album na srpskom Hornsman Coyote-a, novi Del Arno album i Del Arno live album. Dobrodošli!, izjavio je frontmen Jovan Matić.

Grupa je inspirisala tri generacije muzičara da se bave reggae muzikom i sarađivala je sa brojnim muzičarima i autorima (domaćim, regionalnim i stranim). Nastupala je na svim većim festivalima u regiji. Budite pripravni jer do vas stiže neponovljiva pozitivna energija prvog reggae banda u regionu.

Del Arno Band već 38 godina radi u čitavom regionu sa istom misijom širenja ljubavi, razumevanja i tolerancije baš onako kako je to oduvek bila misija reggae muzike.

Koncert je najavljen za 21h, a promotivni kontigent ulaznica možete nabaviti po ceni od 1.500 dinara na svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll