Detour sa ‘Kao ptica let’ jezdi prema novom albumu

Rockomotiva
28.05.2024.

Ovo je prvi singl „Kao ptica let“ sa njihovog nadolazećeg sedmog albuma, na prvu osvaja i uvo i srce. Tekstom posebno emotivni, ali ritmom letnje razigrani Detour još jednom pokazuju zašto su miljenici urbane publike.

Tekst: press
Foto: Luka Nižetić

Autor pesme i frontman benda Nenad Borgudan iskreno kaže kako mu je teško da priča o svojoj muzici i kako je najsretniji kada slušaoci sami daju interpretaciju Detourovih pesama.

Toliko smo uživali da radimo na našem poslednjem albumu Master Blaster, ali sa istom smo se radošću upustili i u ovo novo poglavlje. Ispred nas je „Kao ptica let“ avantura u jedan drugačiji zvuk, ali opet, čini mi se, ovako subjektivno, prepoznatljiv Detouru. Pesma govori o uspomenama od kojih smo satkani i o tome da sve što je nestalo i prestalo živeti i dalje postoji dokle god se mi toga sećamo – kaže Nenad Borgudan koji je rediteljsku palicu za vizualizaciju spota predao Radoslavu Jovanoviću Gonzu.

Spot stiže uskoro, a Gonzo, kao naš provereni partner savršeno razume viziju pesme – dodao je Nenad i otkrio da bi spot za pesmu mogli videti već sredinom juna.

Letnji hit omiljenog zagrebačkog benda priča emotivnu ljubavnu priču i u klasičnom detourovskom maniru donosi dozu pozitive i optimizma.

I u pravu je Borgudan kada kaže da njegovi stihove najbolje pričaju Detourovu priču jer tako je teško već na prvu ne zaljubiti se u njegove zarazne stofe i melodiju.

A osim što će novi hit singl Detoura odjekivati radijskim etrom i osvojiti digitalne servise bend će ovo leto svirati širom regiona Tako ih nakon rasprodatog Beograda očekuju koncerti u Zagrebu, Prijedoru, Podgorici, Dubrovniku, Stari Gradu na Hvaru, Matuljima, Rapcu i brojnim drugim gradovima.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll