“Dino Dvornik Tribute” – posveta kralju funka

Rockomotiva
26.02.2024.

Koncert Tribute to Dino Dvornik u izvedbi Jazz orkestra HRT-a i gostiju održao se u sklopu projekta Sunčana strana Prisavlja. Potaknuti uspješnim izvedbama i rekacijama publike, Jazz orkestar HRT-a u suradnji s vokalnim i instrumentalnim solistima koji su im se pridružili na koncertu, odlučio je snimiti isti repertoar te omogućiti široj publici da uživa u antologijskim hitovima legendarnog glazbenika u novim aranžmanima.

Tekst: press
Foto: Samir Cerić Kovačević

Od kraja prošle godine album je dostupan na streaming platformama, objavljen je u suizdavaštvu Croatia Recordsa i HRT-a, a od danas je u prodaji i fizičko izdanje.

Album sadrži dvanaest pjesama, redom velikih hitova neponovljivog Dina Dvornika. Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem dirigenta i voditelja Mirona Hausera koncertom Tribute To Dino Dvornik odao je počast prerano preminulom hrvatskom kralju funka izvedbama njegovih svevremenskih hitova kao što su “Pelin i med“, “Ti si mi u mislima“, “Ja bih preživio“, “Zašto praviš slona od mene“, “Jače manijače” i mnogih drugih. Kao solisti nastupili su te snimili ove pjesme Helena Bastić, Nina Badrić, Ervin Baučić, Nikola Marjanović, Sabrina Hebiri, Mario Huljev, Igor Geržina, Valerija Nikolovska te Ivana Kindl.

Petnaest godina prošlo je od preranog odlaska Dine Dvornika, hrvatskog kralja funka, čiji su stil, svestranost, energija, inovativnost, muzikalnost i individualnost unijeli dotad neslućene novosti u hrvatsku glazbu, pomaknuli granice i postavili nove produkcijske standarde.

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj, svojim kontinuiranim djelovanjem tijekom više od sedam i pol desetljeća, svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu.

Utemeljen je u sezoni 1946./1947. kao Plesni orkestar Radio Zagreba za potrebe radijskih emisija i snimanja, da bi s vremenom počeo i javno nastupati. Osim sudjelovanja u nizu javnih emisija te samostalnih koncerata u zemlji i inozemstvu, održava i vlastiti koncertni ciklus, kao i razne kolaboracije s aktualnim glazbenicima te u posvetama najvećim legendama regionalne, ali i svjetske glazbene scene.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll