Divanhana nominovana za „Songlines Music Awards”

Rockomotiva
06.04.2023.

Objavljen je spisak grupa nominovanih za „Songlines Music Awards”. Na spisku je i grupa Divanhana, koju će publika u Srbiji moći uskoro da čuje i vidi uživo.

Piše: Maja Cvetković
Foto: Stefan Samandov

Album Zavrzlama (Multimedia Music / CPL-Music, 2022) sarajevskog sevdah sastava Divanhana, pokazao je da je bend sazreo za veliki proboj na svetskoj sceni. Krajem prošle godine album se našao među najboljih deset world music albuma na mnogim Top listama, negde i na samom vrhu, a pozivi za koncerte širom Evrope su se namnožili.

Najsvežija vest, od 6. aprila, odnosi se na upravo objavljenu listu nominovanih za prestižna nagradu britanskog magazina Songlines, koja se dodeljuje već 15 godina, i to u 9 kategorija. Sarajevski sastav je nominovan u kategoriji Najbolja grupa, zahvaljujući sjajnom albumu Zavrzlama, kao i seriji prošlogodišnjih koncerata u Evropi.

Dodela nagrada će biti održana u Londonu, u novembru ove godine. Nominacija grupe Divanhana pokazuje koliko je Evropa oduševljena sevdahom, ali i muzikom Balkana, te da je prisutna velika želja za otkrivanjem novih grupa i autora.

Divanhana je već zakazala veliki broj viđanja sa poklonicima u Srbiji Za njihov koncert u MTS Dvorani u Beogradu 12. maja, vlada veliko interesovanje, a i sam bend nestrpljivo iščekuje ponovni susret sa beogradskom publikom, nakon pet godina.

Ulaznice za ovaj događaj su već u prodaji i mogu se kupiti na blagajni MTS Dvorane i putem sajta Tickets.rs (https://tickets.rs/event/divanhana__5997).

No, sarajevski sastav ne zapostavlja publiku u ostalim delovima Srbije. Nakon što su u poslednjih pet meseci nastupali u Pirotu, Nišu, Novom Sadu, Aleksincu, Lučanima i Valjevu, već 21. aprila će održati koncert na 15. Srpskom festivalu svetske muzike na Gradskom trgu u Gornjem Milanovcu, a nakon Beograda će nastupiti i u Zrenjaninu (13.04), Kragujevcu (10.08), Smederevu (11.08)…

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll