Dogodilo se na današnji dan: Let 3 uzviknuo “Peace”

Rockomotiva
28.11.2023.

Na današnji dan 1994. riječka grupa Let 3 je objavila treći album ”Peace”, u izdanju Dallas Records.

Priredio: Robert Čajsa

U proljeće 1994. sastav se preselio na imanje Blue Moon kraj mjesta Hum u Istri gdje u pastoralnom ugođaju stvaraju album “Peace” koji je svoje objavljivanje dočekao u studenom iste godine.

“Peace” je donio nove hitove ‘Kontinentio‘, ‘Nafta‘, ‘Droga‘ i ‘Elefante Elettrico‘, kao i inaugurirao njihov osobit način rada na domaćoj sceni: suradnju sa, za žestoki rock izraz posve netipičnim naturščicima, istarskim muzičarima starije generacije, te uspješno miksanje tradicionalnih muzičkih oblika s modernim rockom.

Na turnejama koje su uslijedile i to na nastupima u Zagrebu, Rijeci i Ljubljani snima se materijal za koncertnu ploču tipičnog naziva “Živi kurac“, koja je objavljena u ljeto 1996. godine. Ovaj dvostruki album jedan je od najkvalitetnijih radova uživo domaće popularne glazbe.

Ako je Let 3 ikada bio donekle ozbiljan u zajebanciji, onda je to na albumu “Peace” iz 1994. Da ne bi bilo zabune, nema govora o tome da zajebancije nema jer ipak je to album koji otvara “Srničica”, album na kojem su obradili King Crimson u medleyu s jednim od ranijih uradaka Pink Floyda, album koji na pola siječe Drog i tako dalje, ali čini mi se da je važno istaknuti da je Let 3 upravo ovim albumom postao Let 3 u pravom smislu te riječi – napisao je nedavno u svom osvrtu za portal Ravno do Dna Ivan Grobenski.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll