Dogodilo se na današnji dan: Probudio se Šarlo

Rockomotiva
11.01.2024.

Na današnji dan 1981. Jugoton je objavio debitantski singl beogradske grupe Šarlo Akrobata s pjesmama ‘Ona se budi’ i ‘Mali čovek’.

Priredio: Robert Čajsa

Postavu grupe su činili Milan Mladenović na gitari, Dušan Kojić Koja na bass gitari i Ivan Vdović Vd za bubnjevima, a pod tim imenom su se, kao nasljednici sastava Limunovo Drvo, na sceni pojavili u travnju/aprilu 1980. godine, kao prvi iz čuvene pionirske trojke beogradskog novog vala, kojoj su još pripadali Idoli i Električni Orgazam.

Obje pjesme će se (uz ‘Niko kao ja‘ i ‘ Oko moje glave‘) naći na kompilacijskom albumu “Paket Aranžman“, sa spomenutim beogradskim grupama.

Pjesma ‘Ona se budi‘ smatra se jednom od prvih netipičnih ljubavnih pjesama, koja djevojku/ženu, ne stavlja u poziciju objekta požude, nego preispituje kompleksniju i ozbiljniju poziciju njene intime.

Pjesma ‘Mali Čovek’ je vjećna tema problema “običnih ljudi” u suočavanju sa svakodnevnim regulama i propisima.

P.S. U jednom intervjuu, prije nego je objavljen ‘Paket Aranžman’, VD objašnjava novinaru da je u dvije pjesme snimio bubnjeve “da to nije normalno koliko je dobro” (misleći pri tome na ‘Ona se budi’ i ‘Niko kao ja’), spominjući da za preostale dvije (‘Oko mje glave’ i ‘Mali čovek’) nije bilo dostatnog vremena, ali da su ispale dobro, s obzirom na uvjete.

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll