Dogodilo se na današnji dan: Repetitor poželeo “Dobrodošli na okean”

Rockomotiva
29.11.2023.

Beogradska rock grupa Repetitor objavila je, na današnji dan 2012. godine drugi studijski album “Dobrodošli na okean”, u izdanju slovenske nezavisne izdavačke kuće Moonlee Records.

Priredio: Robert Čajsa

Album najavljen singlom ‘U pravom trenutku‘ objavljen je na CD-u, vinilu i za besplatan download. “Dobrodošli na okean” je oslobodio energiju i genijalnost, u svoj svojoj snazi. Materijal donosi devet pjesama međužanrovske ekstaze, upakiranih u moćnu, uzdrmavajuću međuigru instrumenata, vokala i prepoznatljivog zida zvuka koji zajedno stvaraju.

Pokušaji pronalaženja izravnog muzičkog utjecaja mogu se pokazati kao težak zadatak, ali pažljiv slušatelj će prepoznati sličnosti s raznim grupama, od ranih Mudhoney, Šarlo Akrobata, Fugazi, Sonic Youth, Pixies i rane Nirvane pa sve do Black Sabbath ili čak i newyorških Suicide. Možda to na prvu zvuči nepomirljivo, ali Repetitor to radi s lakoćom i donosi zvučno iskustvo kojem se teško oduprijeti, ako ste ljubitelj ovakvog pristupa.

Teška i energična mješavina garažnog rocka, post-punka i svega srodnog. Uslijedile su turneje u razdoblju 2012 – 2016, koje su uključivale koncerte u Hrvatskoj, Sloveniji, Nizozemskoj, Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Austriji, Rusiji, Baltičkim zemljama i Kini.

Ako budete čitali ovaj tekst, preživeli ste “smak sveta” i sedite kod kuće ili na svom radnom mestu, ali to ne znači da ste zakoračili u bolju sadašnjost. Ko mi ne veruje, neka presluša drugi album grupe Repetitor. U manje od pola sata muzike, ovaj trio je u svojim bučnim, direktnim pesmama, često kraćim od tri minuta, otelotvorio naše strahove tako da se osećamo kao da sve ono o čemu nismo hteli svesno da razmišljamo je sada postala stvarnost koju treba podneti i u njoj živeti, zapisala je nakon izlaska ploče, na kultnom portalu Popboks, Jelena Maksimović.

Danijela Kovačec je za SoundGuardian na istu temu poentirala: Dok je «Prvi put» svirao kao kolekcija pjesama-ubojica, drugi je kompaktno, koncizno i svrhovito albumski zaokružen. Pjesme su ovdje puno bitnije određene poretkom i tako super funkcioniraju, a album se sluša u jednom dahu.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll