Đorđe Ivanović & Iva Kevra sazidali ‘Embassy of Spring’

Rockomotiva
05.02.2024.

O kakvom se spoju radi publika se može uveriti i u vizuelizovanoj novoj pesmi ovog rođenog Kruševljanina ‘Embassy of Spring’, koji još od ranih studentskih dana živi po različitim delovima Evrope i sarađuje sa brojnim muzičarima, upijajući najrazličitije muzičke uticaje.

Tekst & foto: press

Lepa Puležanka, sjajna mlada glumica Iva Kevra, koja je popularnost stekla ulogama u popularnim filmovima i serijama “Prvaci sveta“, “Senke nad Balkanom” (Krista Avakumović) i “Žigosani u reketu“, uz to što predano u Irskoj nadgrađuje svoju glumačku karijeru ponosno nosi i status “muze” svog voljenog, čija su sve mnogobrojnija dela uglavnom urađena njoj u čast. U gotovo svim njegovim video singlovima, koji već pola decenije unazad privlače veliku pažnju svetskih muzičkih medija, Iva je glavni lik.

Iva je najinspirativnija osoba koju sam upoznao. Oduvek su mi misli bile pune muzike, ali otkad smo zajedno, sve to dobija sve izraženiju formu – kaže on.

O kakvom se spoju radi publika se može uveriti i u vizuelizovanoj novoj pesmi ovog rođenog Kruševljanina ‘Embassy of Spring’, koji još od ranih studentskih dana živi po različitim delovima Evrope i sarađuje sa brojnim muzičarima, upijajući najrazličitije muzičke uticaje.

Klikom na fotografiju ispod otvarate spot:

Iva je u Irskoj zajedno sa Ivanovićem u proteklom periodu takođe producirala i svoj prvi kratki film – njen rediteljski debi, koji će sredinom godine početi sa prikazivanjem na međunarodnim festivalima:

Pored glume, režija mi je velika strast a sopstvena produkcija zajednička vizija sa Đorđem koja će ovim projektom otvoriti posebno poglavlje.

Embassy of Spring’ je njegov jedanaesti singl, ovog puta sa drill/Rnb ritmom, nostalgičnim synth basovima, gitarama i elegantnom deonicom saksofona, sa spotom u prigušenom crvenom svetlu bara, u režiji i izvođenju, naravno, njegove jedinstvene saputnice Ive. Video je, uz sve ostale čulne privilegije koje donosi, i dobra prilika da se nakon nekoliko godina ponovo susretnete sa njenim harizmatičnim likom.

Autor teksta, muzike i aranžmana je George Ivanovich koji je, uz Adama McNamara bio i kreator zvuka, dok je inžinjering poveren Samuelu Pedru Nascimentu. Pesma je snimljena u dablinskom “Sun Studios”.

Sve video singlove Đorđa Ivanovića možete pogledati na njegovom kanalu:
https://www.youtube.com/@georgeivanovich

Đorđe kombinuja rnb, pop i melanholične folk uticaje. Njegov solo projekat počinje 2015. godine nakon Master studija u Poljskoj gde u saradnji sa Varšavskom akademijom filma Đorđe udružuje snage sa Lulu Zupšinskom i objavljuje spot za svoj prvi singl pod naslovom ”Too much is better than enough” koji uskoro zatim prati i kratki film ”Stranger’‘, koji uključuje tri pesme kao tri poglavlja: ”Para”, ”Stranger” i ”Your lover”.

Po povratku u Srbiju, u saradnji sa Darkom Dozićem, predsednikom Tango Natural-a, Đorđe objavljuje ‘’Like love (A Tango for Two)’’ sa Banetom Trifunovićem i Tamarom Aleksić u glavnim ulogama. Ovdašnji umetnici sa kojima je Ivanović takođe sarađivao su Dejan Petrović, Nikola Rokvić, Dragan Mićanović, Lidija Vukićević

Mad over you’ u saradnji sa Petrovićem postiže više od 600 000 pregleda na Youtube-u a ‘It’s fine’ sa Nikolom ostvaruje preko 700 000 pregleda i za sada je najgledaniji spot na njegovom kanalu.

Đorđe je najpre bio deo Lampshade Media u Beogradu, a potom postaje ekskluzivac Bentley Records-a u Njujorku nakon objave singla ‘Kylie on the radio’.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll