Fit obradio hit Škripca “Siđi do Rijeke”

Rockomotiva
08.12.2023.

Od danas na YouTube kanalu izdavačke kuće Fidbox možete poslušati novi singl benda Fit – “Siđi do Rijeke”. U pitanju je obrada velikog hita grupe U Škripcu iz 1983. godine.

Tekst: promo

Foto: Mladen Cvjetković Cvele

Pesma se u originalu zove “Siđi do reke“, ali su momci iz Fita, s obzirom na to da je grupa iz Rijeke, simbolično, uz dozvolu autora muzike i teksta Zorana Vulovića Vuleta, promenili naziv pesme i uradili novi aranžman.

Pesma je snimana u studiju Nena Belana u Rijeci i Zox studiju u Amsterdamu.

Svirali su i pevali Fitovci: Davor Lukas (glavni vokal), Zorko Opačić (gitara), Mirko Sokolović (bas gitara), Alen Tibljaš (bubanj), a Davoru i Zorku se na pratećim vokalima pridružio i legendarni Neno Belan.

Ovaj “vanredni” singl najavljuje velike prednovogodišnje koncerte Fita kojim promovišu album “The Best Of Fit” (Croatia Records / Fidbox, 2023) i obeležavaju 40 godina od osnivanja benda: 29. decembra u Domu omladine Beograda i 30. decembra u SKCNS Fabrika u Novom Sadu.

Ulaznice za ove koncerte su već u prodaji: za beogradski koncert na https://tickets.efinity.rs/CardType/EventInfo?cardTypeId=30662, a za novosadski na https://new.gigstix.com/event/fit-novi-sad-30-decembar-2023/.

Kao da je bilo danas: FIT eksplozija uz “Daj mi ruku”

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll