Freddie Mercury dobio prvi strip na hrvatskom jeziku

Rockomotiva
17.04.2024.

Unikatna biografija u stripu “Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice” inspirirana je njegovim životom i riječima. Pretvarajući koncerte u kazališno iskustvo, Freddie Mercury zapamćen je kao jedan od najvećih svjetskih izvođača.

Tekst: press
Foto: Igor Maračić

Tijekom svoje karijere pjevača, tekstopisca i producenta, redefinirao je značenje pop kulture. Nekoliko desetljeća nakon njegove smrti, obožavatelji su i dalje strastveni za njegovom glazbom i životnim radom.

U jedinstvenom stripu prevedenom na hrvatski jezik “Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice“, koji se proteže na gotovo 130 stranica i devet poglavlja, čitatelji prolaze kroz život nezaboravnog frontmena grupe Queen. Svako poglavlje daje intiman uvid u raznolike aspekte života neumornog umjetnika, od njegovog djetinjstva i formativnih godina, pa sve do statusa globalne rock zvijezde. Osim detalja o prvim nastupima, ljubavi prema Japanu i suradnje s Montserrat Caballé, strip obuhvaća i Freddijevo suočavanje s mračnim stranama slave.

Izdanje koje su napisali Tres Dean i Camilla Zhang donosi pravu dubinu Freddiejevog karaktera i njegovo putovanje kroz život, pružajući uvid u razna iskustva na pozornici i izvan nje koja su mladog Farrokha Bulsara iz Zanzibara oblikovala u veličanstvenog umjetnika kakvog pamtimo danas.

Jedan od najupečatljivijih citata iz samog stripa, koji prenosi duh i odlučnost ovog nevjerojatnog umjetnika, jest: „Mislio sam si… Pa neću biti rock zvijezda; bit ću legenda…“. Osim toga, Freddie Mercury imao je jedinstven osjećaj za stil i karizmu koja je privlačila ljude. Bio je poznat po zanimljivim kostimima i sposobnosti da očara publiku svojim energičnim nastupima. Tu su priču vizualno prenijeli ilustratori Kyla Aiko, Safiya Zerrougui, Ames Liu, Robin Richardson i Tammy Wang.

Nakon stripova o Doorsima i bendovima Judas Priest i Mötley Crüe, naslov “Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice” novo je strip-putovanje u izdanju prve hrvatske glazbene knjižare Rockmark te je od ovog tjedna dostupan i u prodaji. Svoj primjerak možete pronaći u Rockmarku, na njihovoj zagrebačkoj lokaciji Ul. Hrvatske bratske zajednice 4 (kod NSK) ili na webshopu Rockmark.hr.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll