Frenkie predstavio album ‘Manifest’ i video singl ‘Identitet’

Rockomotiva
17.06.2024.

Bosanskoherceovački reper Frenkie je predstavio svoj jubilarni, deseti album „Manifest“ koji donosi jedanaest novih traka i dva video spota.

Tekst & foto: press

Nakon što je prošle godine s „Dunyom“ napravio izlet u reggae vode, Frenkie se s Manifestom vraća tvrdom i energičnom rep zvuku. Na albumu su okupljeni vhrunski producenti kao što su Indigo, Marko Gaćina, Fikret Hodžić, Goce Trpkov i Milan Žarić, a na pjesmama čujemo Frenkija koji reflektira, komentira jugonostalgiju i naravno ono po čemu je poznat, propituje trenutačno stanje društva.

Tako pjesma „Identitet“ donosi kritiku današnjice stavljajući u fokus aktualne teme kao što su rat u Gazi, Ukrajinu, izbjegličku krizu i licemjerno ponašanje vlastodržaca prema istima. Frenkie zauzima jasan stav te se zalaže za humanost, ljubav i poštovanje. Pjesma postavlja pitanje kako doći do samospoznaje i u vlastiti identitet ugraditi i sačuvati kulturno nasljeđe sredine iz koje potječemo.

Stvarno sam ponosan na ovaj album i smatram da je ovo možda i moj najbolji materijal do sada. Album zrači jednu novu zrelost i mislim da nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Osjećam da je sve kliknulo i leglo na svoje, i kao što kažem na prvoj pjesmi „I got my mojo back!“. Uživam dok slušam i radim ovu muziku, to je taj dobri stari hip hop – poručio je Frenkie.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll