Garage in July objavio live album “Štala!”

Rockomotiva
30.11.2023.

Nakon duže sviračke pauze i pojačani novim bubnjarem Krešimirom Oreškim, Garage in July se vraća!

Tekst & foto: promo

Trajna fascinacija garažnim rock ‘n’ rollom i bluesom, na ovom izdanju pokazuje svoje pravo lice. To je manija i začaranost. Urlici, znoj, grebanje i režanje gitara i ritam sekcija koja kuca iznutra i pumpa krv, vijugajući pritom kroz močvare i šume Baranje i Mississippija.

Sve neizrecivo, sve dubine i visine ljudskog duha, stanu u tih par akorda. Patti Smith je rekla kako su to tri akorda i snaga cijelog svijeta. Možda nije snaga cijelog svijeta, ali to je snaga benda, snaga prijateljstva.

ŠTALA! je snimljena na nastupu benda na Blues-Rock Festivalu u Osijeku u klubu Epic dana 21. 10. 2023. godine. Tonski majstor i snimatelj je Josip Slamek, dok miks i produkciju potpisuje bend sam. Na albumu se nalazi 10 pjesama.

Fotografija na naslovnici djelo je glazbenog kritičara Vladimira Horvata Horvija. Na fotografiji su dragi prijatelji benda kojima je ovo izdanje i posvećeno.

Izlazak svog prvog live izdanja bend će proslaviti ovu subotu (2.12) svirkom u Kulturnom Centru Multimedija (KCM, Kranjčevićeva 16a, Zagreb). Svirka počinje u 21:30.

Upad je besplatan, donacije za bend su dobrodošle.

Prije i poslije svirke atmosferu će zagrijavati DJ Horvi.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll