Goriborov “Live” album objavljen i u video formatu

Rockomotiva
03.04.2023.

Nakon što je neponovljivo koncertno iskustvo grupe Goribor prošle godine zaokruženo objavom njihovog digitalnog live audio albuma jednostavno naslovljenog “Live”, sada je u digitalnom obliku dostupan i cijeli koncertni video koji je zabilježen 19. i 20. rujna 2013. godine u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Tekst i foto: promo

Spomenuti video zapis koji bilježi neke od posljednjih nastupa benda uživo, dosad je predstavljen ekskluzivno samo putem digitalne platforme Tidal, a fanovi će sada moći pogledati i poslušati cijeli koncertni nastup i putem YouTube platforme.

Upravo je na ovom koncertnom nastupu vidljiva jasna povezanost Goribora, benda koji je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj sceni, i njihove vjerne publike, koju su od samih početaka svog glazbenog djelovanja pridobili upravo svojim unikatnim glazbenim izričajem, iskrenom poetikom i stilom.

Neponovljivi koncertni video nastao iz snimljenog i montiranog video materijala redateljice i producentice Jasne Zastavniković i montažera Siniše Berstovšeka, još jednom potvrđuje vanserijsko iskustvo Goribora uživo koje je ušlo u legendu i na najbolji način dočarava ovaj jedinstveni glazbeni fenomen.

Kako bi se popratila objava zapisa genijalnog koncertnog nastupa u Vintage Industrial Baru, sada je predstavljen i novi live video spot za pjesmu ”Moje misli”, originalno četvrti objavljeni službeni singl sa slavljeničkog izdanja ”Evo je banja” iz 2012.

Podsjećamo kako su protekle godine objavljena i vrhunska obljetnička reizdanja grupe Goribor pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. To su reizdanja prvog albuma “Goribor” (Dancing Bear, 2007.) i obljetnički album “Evo je banja” (Dancing Bear, 2012.), a oba su objavljena po prvi put i svaki na dvostrukom vinilu. Upravo su s “Evo je banja”, minimalističkog glazbenog remek-djela koje je uzburkalo provjerene forme i revitaliziralo samu esenciju rocka ovih prostora, u lipnju iste godine u suradnji sa svojom matičnom diskografskom kućom obilježili njegovu desetu godišnjicu. Oba naslova osvojila su vrh Top-liste prodaje domaćih albuma u 2022. godini.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll