Iz petnih žila: Goblini feat. Aca Seltik & Dejan Lalić – Far away

Rockomotiva
28.11.2023.

Goblini su 25. juna 2022. godine proslavili jubilarni, 30. rođendan spektakulranim koncertom u atrijumu Beogradskog sajma. Pesmu „Far Away“ su zajedno sa Goblinima izveli Aca Seltik i Dejan Lalić Lale iz grupe Orthodox Celts.

Tekst: promo   Foto: Anamarija Vartabedijan

Pesma “Far away” čiji je autor Aleksandar Petrović – Aca Seltik našla se na sjajnom albumu njegovog matičnog benda Orthodox CeltsGreen roses” iz 1999. godine, čiji je izdavač takođe bio Metropolis. Album je u knjizi Duška Antonića Kako (ni)je propao rokenrol u Srbiji“, u koju je uključen i izbor 100 najboljih srpskih rokenrol albuma od 1992. do danas, zauzeo odlično 57. mesto.

Nakon što je koncert zakazan za 3. decembar rasprodat, Goblini su zakazali još jedno druženje sa publikom i to već sutradan, 4. decembra (ponedeljak). Biće to sjajna prilika da još jednom čujemo vanvremenske hitove benda koji je obeležio muziku devedesetih godina. Njihovi albumi objavljeni u to vreme, “Goblini” “Istinite price I deo”, “U magnovenju” i “Re Contra” danas čine antologiju domaće rok scene.

Naravno, ni albumi “iz novog milenijuma”, povratnički, “Roba sa greškom” i “Jednina” ni malo ne zaostaju za svojim prethodnicima. Naprotiv, “Deca iz komšiluka”, “U odbrani zla”, “Splet oklnosti”, “Ti si taj”, “Mirno more” su već uveliko “izborile” status i našle put do ušiju ali i srca, kako starih tako i novih fanova.

Goblini poručuju:

Bliže nam se novogodišnji praznici. Pozivamo vas na prednovogodišnju žurku. Obećavamo vam koncerte koje ćete pamtiti!

Kao specijalni gosti Golubu i ekipi će se na bini, u ponedeljak 4. decembra, pridružiti njihovi “saborci” iz devedesetih – Aca Seltik i Dejan Lalić Lale iz grupe Orthodox Celts, čiji jedan od najvećih hitova iz tig davnih vremena je upravo pesma “Far away” koju upravo skupa promovišu.

 

 

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll