Kao da je bilo danas: Bulevar – Loš i mlad

Rockomotiva
05.10.2023.

PGP RTB je, na današnji dan, 1981. godine objavio debitantski album beogradske novotalasne rock grupe Bulevar pod nazivom “Loš i mlad”.

Tekst & foto: press

Album je produciran od samih članova grupe, uz pomoć Tahira Durkalića, dok je za izradu idejnog rešenja za omot bio zaslužan legendarni karikaturista, ilustrator NIN-a i nekada davno član grupe Porodična manufaktura crnog hleba Jugoslav Vlahović. Zanimljivo je da su prateće vokale pevali Bebi Dol i Oliver Mandić, a da je tekstove za pola albuma napisala Marina Tucaković, koja će se nešto kasnije udati za Nenada Stamatovića. Ploča je sadržala nekoliko zapaženih novotalasnih hitova, osim naslovne bili su tu i Vesele devojčice, Lepo je biti s tobom, Meni treba nešto vruće

Bulevar je u jesen 1978. godine osnovao Nenad Stamatović (kasnije postao poznat kao gitarista Bajage i Instruktora), nakon što je napustio grupu Zebra Raše Đelmaša. Pridružili su mu se Branko Isaković (Suncokret), Dejan Cukić i Predrag Jakovljević (obojica ranije u grupi Tilt), a kasnije im se priključio i klavijaturista Dragan Mitrić (Zvuk ulice).

 

Prvo izdanje grupe je bio singl „Moje bezvezne stvari“ / „Nemam ništa važno da te pitam“ (avgust 1980). Zanimljivo da je za obe pesme tekst napisao Bajaga (tada u Ribljoj čorbi), kao i već pomenutu pesmu “Vesele devojčice” sa debi albuma.

Grupa je postojala do 1984.

Studijski albumi:
Loš i mlad (PGP-RTB, 1981)
Mala noćna panika (PGP-RTB, 1982)

Kompilacije:
Svi marš na ples (Jugoton, 1981)

Singlovi:
Moje bezvezne stvari / Nemam ništa važno da te pitam (Jugoton, 1980)
Nestašni dečaci / Moja lova, tvoja lova (Jugoton, 1981)

Tagovi: , , , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll