Kao da je bilo danas: Električni Orgazam zapitao “Zašto da ne!”

Rockomotiva
16.11.2023.

Na današnji dan 1994. PGP RTS objavio album beogradske rock grupe Električni Orgazam “Zašto da ne!”, kao njihov prvi dvostruki LP u diskografiji.

Priredio: Robert Čajsa

Album odiše ukusom devedesetih godina. S njima su u to vrijeme svirali gitarista Dejan Radisavljević Role, klavijaturist Zoran Zagorčić, a kao drugi bubnjar Srđan Žika Todorović.

Na ploči su gostovali Cane, Nenad Čanak (flauta), glumac Nenad Racković (prateći vokali) i Neša Petrović (saksofon).

U nadahnutim pjesmama bliskim akustičnom zvuku, kao kompozitor pojavljuje se Banana, a pjesmu Dajem ljubav napisali su Banana i Zagorčić.

Po Giletovoj ideji, omot i dodatni strip uradio je Leonid Pilipović, gitarist sastava Džukele.

Po objavljivanju albuma, iz grupe je otišao Čavke i potpuno se posvetio sastavu Babe s kojim je svirao od osnivanja 1992. godine. Novi bubnjar postao je Vlada Funtek.

Osobni favoriti albuma su Spojimo se sad (video spot je snimila bivša bass gitaristica grupe Marina Vulić) i Da si tako jaka.

O vremenu koje je prethodilo radu na ovom sjajnom albumu Gile je pričao pre nekoliko godina:

U tom periodu su nas vrlo brzo ugurali u neki geto. Nigde nismo mogli da sviramo osim u Srbiji i pomalo u Makedoniji. Zahvaljući koncertima po nekim selima u Makedoniji Eletrični orgazam je preživeo 1992. i 1993. godinu. Dobijali smo daleko bolje honorare u Kavadarcima nego u Nišu, jer je ekonomska situacija u Makedoniji bila stabilna. Bio je to težak period. Vlada Divljan je otišao u Australiju, Koja u London… U Beogradu su ostali Ekatarina Velika, Partibrejskers’ i Eletrični orgazam.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll