Kao da je bilo danas: Grupa I – I zvuci za I ljude

Rockomotiva
15.09.2023.

Na današnji dan 1981. objavljen je drugi album beogradske power pop-rock grupe I pod nazivom “I zvuci za I ljude“.

Priredio: Robert Čajsa

Grupa je osnovana u siječnju 1979. godine, u sastavu, gitaristi Dejan Kostić i Predrag Mijović, bubnjar Branko Mango Kuštrin (bivši član Tarkusa), basist Branko Kojić (bivši član grupe Zdravo) i vokalni solist Branko Bogićević.

Postava je snimila debitantski singl ‘Sestra Vera‘ s ‘Mirisom ulice‘ kao singlom B, u izdanju PGP-RTB-a 1979, nakon čega Bogićević odlazi banda, a vokalne poslove preuzeo je basist Kojić.

Debitantski album “Na svom talasu“, koji je objavio PGP-RTB 1980. godine, predstavio je kombinaciju raznolikih muzičkih utjecaja, uključujući hard rock, power pop, ska i reggae. Nakon objave albuma, gitarist Predrag Mijović napušta bend, prekida muzičku karijeru i seli se u Bocvanu.

Dejan Kostić, Predrag Mijović, Branko Kuštrin i Branko Kojić

U međuvremenu je band objavio singl ‘Sa tobom, bez tebe’ s B-stranom ‘Bekstvo‘. B-strana se pojavila na sljedećem studijskom albumu, “I zvuci za I ljude” (I Sounds for I People), uglavnom novovalno orijentiran. U gostima su nastupili Vuk Vujačić (saksofon) i Dušan Kojić Koja (prateći vokal), koji je producirao i dub verziju pjesme ‘Nove vrednosti‘ koja se pojavila na istoimenom EP -u s četiri pjesme, u izdanju PGP-RTB.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll