Kiki otkrio kako su krstili Pilote

Rockomotiva
28.09.2023.

Tvorac benda Zoran Lesendrić nedavno je obelodanio zanimljivu priču koja stoji iza “rađanja” imena Piloti.

Tekst & foto: press

Njegova dečačka grupa Kako bila je odskočna daska za Pilote – čije ime su kreirali na nesvakidašnji način:

Bend Kako su činili moji drugari iz detinjstva i onda su ovi stariji članovi, jedan po jedan odlazili u vojsku. Već smo svirali neke velike koncerte i na kraju smo ostali nas trojica. Nismo više hteli da se zovemo Kako, jer je bilo glupo zbog ljudi koji su otišli. Prvi album Pilota nastao je u garaži i to za samo 10 dana i to bez ikakve pretenzije da išta objavimo. Čuo nas je moj komšija, gitarista grupe Generacija 5, Dragan Jovanović Krle, koji se ponudio da nam bude producent. Mi smo zapravo prva beogradska grupa iz tog novog talasa koja je imala album. U bend je (pre albuma) došao četvrti član, čisto da popuni upražnjeno mesto. Njegov otac bio je pilot koji je poginuo kada se srušila prva karavela na starom aerodromu u Beogradu i ostale su sve njegove divne uniforme koje je tada za pilote iz JAT-a kreirao Kristijan Dior. I onda smo mi iskoristili potpuno nove, neotpakovane uniforme i samo zbog toga nazvali smo se Piloti.

Grupu Piloti  u prvoj postavi činili su vođa grupe Zoran Lesendrić Kiki (vokal, gitara), Dragan Andrić (bas), Goran Bogićević (gitara) i Nenad Atanasijević (bubnjevi).

Svoj prvenac “Piloti” objavili su 27. avgusta 1981. godine za PGP RTB. Album je snimljen u studiju SM a sve aranžmane uradila je grupa.

Tagovi: , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll