Koala Voice u Močvari i Kinu Šiška

Rockomotiva
09.09.2024.

Slovenački indie rock bend Koala Voice završava uspešnu promotivnu turneju kojom publici predstavlja novi album „Auf Wiedersehen“. Tako će 26. septembra nastupiti u zagrebačkoj Močvari, a za sam kraj turneje će se vratiti na „domaći“ teren i 18. oktobra svirati u Kinu Šiška u Ljubljani.

Tekst & foto: Bojan Božić

Od početka turneje do danas Koala Voice je održao 23 koncerta, uglavnom u slovenačkim gradovima, a krajem maja bend je svirao u Novom Sadu i Skoplju. Sumirajući svoje višemesečno koncertno putešestvije, u bendu kažu da su veoma zadovoljni turnejom i reakcijama publike na album. Naredne godine „koale“ obeležavaju 15 godina postojanja i rada, pa se, kao i uvek, „kuvaju“ i neki novi planovi. Želja im je da ostave trag i van granica Slovenije, a multižanrovski i višejezični album objavljen u martu daje im pregršt razloga za takve ambicije.

Auf Wiedersehen“ prikazuje pun potencijal „slovenačkih koala“ i donosi bogat i sadržajan kolažni program za sve ukuse. Ploča kreće zaraznim dance-punk hitom „Late For The Party“, koji će vas verovatno podsetiti na njujorški sastav The Rapture i njihov sjajni album „Echoes“. Priča se nastavlja sjajnim reggae-dreampop hitom „Sonce Pomaranča“, na kome bi „koalama“ pozavideli i čuveni Still Corners, a slične melodije mogu se čuti i u „The Bigger The City“. Bend savršeno pliva u svim žanrovima, pa nećete ostati ravnodušni ni na njihove pop balade „Windows“ i „Tebe Imam Rajši Od Drugih“.

Ipak, spektar njihovih mogućnosti se tu ne završava. Ne treba zaboraviti da su to i dalje veoma mladi ljudi, pa ne iznenađuje dašak teenage-popa u pesmama „Nema na čemu“, „Vest“ i „Birds Of Prey“. Sa druge strane, to im ne smeta da se uhvate u koštac sa važnim metafizičkim pitanjima i nedoumicama, što su teme koje se provlače kroz „Kam Gre Sreča“ i „Super, Nova“. Dakle, reč je o višeslojnom i kompleksnom albumu kojim „koale“ žele da pokažu da su dostigle određeni nivo životne i muzičke zrelosti, ali da su u duši i dalje deca. Svakako, njihovo vreme tek dolazi, ali nećemo pogrešiti i ako kažemo da je već došlo.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll