Kultna “Ena” u izvedbi Jall Aux Yeux i Darka Rundeka

Rockomotiva
26.03.2024.

Pjesma “Ena”, nesumnjivo jedan od najvećih hitova grupe Haustor, dobila je svoju francusku verziju. Poznati bihaćki bend Jall Aux Yeux u suradnji s autorom pjesme Darkom Rundekom snimili su odličnu, novu verziju kultne pjesme objavljene 1985. godine na albumu “Bolero” grupe Haustor.

Tekst & foto: press

Jall Aux Yeux jedinstveni je frankofonski bend koji već godinama spaja francuski jezik s različitim glazbenim žanrovima, a kako je došlo do suradnje s Rundekom otkrio je član benda Jure Petrović:

Rundeka smo upoznali preko zajedničke prijateljice, Tihane Ostreš. Kad je čuo našu verziju ‘Ene’ pristao je na suradnju. Pjesma je snimljena u Bihaću, u studiju Amadeus, a Darko je svoj vokal snimio u Zagrebu. Iznimno smo počašćeni ovom suradnjom i zadovoljni rezultatom.

Pjesmu su na francuski preveli pjevač grupe Mirzah Piralić i Jasenko Galijašević dok aranžman potpisuje gitarist i član benda, Jasmin Hadžisadiković. Spot za pjesmu snimili su Džemal Ćatić – Đema i Elvir Hadžić.

Singlom “EnaJall Aux Yeux najavljuju novi studijski album na kojem će obraditi rock klasike s ovih prostora, naravno, na francuskom jeziku.

Posljednji studijski album “Bonsoir les choses d’ici-bas” objavili su prije dvije godine, a na njemu se nalaze pjesme nastale u razdoblju od 2019. do 2022. godine. Na tom albumu ostvarili su dvije suradnje, sa Sašom Antićem u pjesmi “Adieu” te Anom Opačak u pjesmi “Éteins mes yeux“.

Čak i ako niste ljubitelj frankofonije, pjesme benda Jall Aux Yeux neće vas ostaviti ravnodušnim, a novim singlom sigurno će vas ponukati da zapjevate “Enu” i na francuskom.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll