Ljubičice i Ab Re spakovali tri mora u dve pesme za početak leta

Rockomotiva
26.06.2023.

Novi igrač na izdavačkoj sceni Srbije, Krokodil studio, za prvi dan leta objavljuje čak dva video singla prikladne tematike, pesmu “More” pančevačkih Ljubičica, i pesmu “More, more” beogradsko-požarevačkog benda Ab Re.

Tekst: Monika Gava

Foto: press

Spot Ljubičica za pesmu More nastao je od brojnih snimaka koje su poslali fanovi na poziv članova benda i od čega je nastao peti video sa njihovog nedavno objavljenog izdanja “Dok čekamo pad”. Pesma i spot predstavljaju svojevrsni omaž letu.

Želimo da se zahvalimo svima koji su podelili sa nama svoje intimne trenutke. U ovoj pesmi smo pokušali da prenesemo vrlo lične doživljaje leta i klipovi koje smo dobili su se savršeno nadgradili na pesmu. Zajedno je to ispalo jako lepo, rekao je Vuk Stevanović.

A posle prvog singla benda Ab Re sa novog izdanja – pesme “Onti”, dolazi nam novi singl “More, more”. I neka nas ne zavaraju vesele boje pratećeg videa i razdraganost uvodne melodije, ovo more je daleko i duboko…

Zanimljivo je da je upravo LIVE verzijom ove pesme bend svojevremeno najavio početak rada na snimanju drugog albuma. Album je uskoro pred nama, njegovo objavljivanje najavljeno je za jesen ove godine, a nakon drugog singla ne možemo a da ga ne očekujemo sa priličnim nestrpljenjem. Kao i prethodni, i novi album će biti objavljen pod etiketom Krokodil studija iz Pančeva.

Od članova benda saznajemo da pesma “More, more” postoji koliko i bend, dakle veoma dugo a sada je konačno studijski snimljena. Navikli smo da video spotovi benda AB RE budu kao “po pravilu” iznenađenja u vidu zanimljivih animacija. Prvi put se jedan od članova benda pojavljuje u spotu kao glumac. Video animaciju i montažu bend je realizovao takođe u sopstvenoj režiji. Sa tim u vezi rekli su nam sledeće:

Glavni glumac u spotu je Jadransko more. Ostali karakteri su sporedni, ali neophodni da se ispriča priča. Družeći se i kroz saradnju učeći od animatora naših prethodnih spotova malo smo “ukrali” ponešto od ovog zanata i poželeli da se poigramo uvek zabavnim mogućnostima stop-trik animacije. Ovaj video je od početka do kraja realizovan kao “uradi sam” projekat, što nosi posebnu draž. Osim na moru, kadrove za spot fotkali smo na više lokacija u Beogradu i na Dunavu u Golupcu a celu priču su upotpunili udžbenik iz tehničkog za VI razred osnovne, poster sa ribama Jadrana iz dnevne štampe, obezglavljeni kolaži od umetničkih razglednica sa mora, mehurići iz tečnog drveta “LIQUID 3”… Sve su začinile dečije crtane animacije na već generacijama prisutne večite teme za sastavljanje školskih i domaćih pisanih zadataka.

Pesmu “More, more” bend je snimio u vlastitom tonskom studiju uz veliku pomoć producenta i tonskog snimatelja Lazara Arsovića, koji se zajedno sa bendom angažovao i na producentskom delu posla, dok je master snimka poveren Marku Periću. Pesma je snimljena u LIVE studijskoj sesiji.

AB RE muzički izraz ostaje mešavina različitih stilova i uticaja, a od skora prati ih laskava etiketa srpskog “jazz in opposition” benda.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll