Ljuta Kuća obradila Tomu Bebića

Rockomotiva
15.06.2023.

Ljuta Kuća je za hrvatske prilike sasvim neobična pojava. Riječ je o country sastavu iz Sinja kojeg čine petorica zaljubljenika u western bluegrass i country. Oni koji su svjedočili njihovom live nastupu znaju zašto “to” žele vidjeti opet.

Tekst & foto: press

Objavili su singl “Kaleta“, obradu legendarne skladbe jednog od najkultnijih likova hrvatske glazbene scene velikog Tome Bebića. Obrada je dobila i odobrenje od strane Tomine obitelji. Aranžman potpisuje cijeli bend, a spot za kojeg je zadužen Andrija Plavša je snimljen u šarmantnoj Komiži.

Odluka da se snimi ova obrada nije bila niti malo teška. Dapače, tu pjesmu sviramo otkad postojimo, i publika je uvijek odlično prihvati. Tomu Bebića svi u bendu jako cijenimo kao velikog umjetnika koji je bio ispred svoga vremena, a opet tako jednostavan. Snimanjem ove obrade odali smo počast njemu i njegovoj glazbi, naravno kroz prizmu country/western izričaja. Nadamo se da će i slušatelji uživati barem upola kao što smo mi, rekli su momci iz benda.

Imati pjesmu Tome Bebića u katalogu još je jedno prekrasno iskustvo, a tek u ovakvoj obradi. Mmmmm, promumljao je Mudri Brk.

Osnovani su 2012. godine u postavi gitara, bass, banjo i bubanj, odradili su preko 200 koncerata što u Hrvatskoj što u susjednim zemljama. Band svira country uz ponešto bluesa, gospela i rockabillyja na njima svojstven način, a to je što izvorniji zvuk salonskoj western zabavi.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll