Lu Jakelić “Šestim čulom” osvojila top listu prodaje albuma

Lu Jukić
08.12.2022.

Nakon što je Lu Jakelić prošlog mjeseca objavila “Šesto čulo”, jedan od najiščekivanijih albuma ove godine sada je zauzeo prvo mjesto top liste prodaje albuma! Talentirana kantautorica posebnog glasa potvrdila je da za autore koji su van okvira i standarda današnje scene itekako ima mjesta.


 

Uspjeli smo ekipa! Ovo je odgovor na pitanje može li se živjeti od glazbe u Hrvatskoj – može, ako uz sebe imaš stvarnu publiku koja osjeća ono što radiš i koliko se za to trudiš. Sebi dajem zasluge za album, ali da ono što sam naumila ima smisao, za to su zaslužni ljudi koji su kupili i podržali album. Na potpisivanju u petak su neki kupili i prvi, što mi je vratilo osjećaj da sve što radim zaista vrijedi, koliko god nekad teško bilo. Zahvalna sam apsolutno svima na dojmovima, podršci, narudžbi ili upitu i sad je ovo već izgleda naša tradicija. Presretna sam i vidimo se 15. 2. u Petom Kupeu na promociji albuma, izjavila je Lu.

Singlovima “Zidovi”, “Sjene” i “Kuća” najavila je svoje drugo studijsko izdanje, a sva tri spomenuta singla zasjela su na službenu HR Top 40 ljestivicu emitiranja. Nitko zato nije iznenađen informacijom da se upravo album na kojemu se nalaze ovi singlovi ima tako dobar prolaz kod publike.

Autorstvo svih 10 pjesama najprodavanijeg albuma potpisuje Lu, dok je album produkcijski i aranžmanski zaokružio Rejhan Okanović. Album “Šesto čulo” nastao je tijekom 2021. godine, a snimljen je u svega 2 tjedna, u drvenom hostelu usred šume u Đurđevcu.

Još hrabriji, odvažniji i konkretniji od hvaljenog prvijenca “Sve o čemu sam šutjela”, predstavlja svojevrstan odmak prema alt-popu i rocku, zadržavajući pritom uporište u snažnim tekstovima te čvrstim pjevačkim i instrumentalnim dionicama.

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll