Magnifico i Konstrakta – Put (muzika iz filma “Čuvari formule”)

Rockomotiva
30.10.2023.

Legendarni slovenački muzičar i najautentičnija zvezda domaće muzičke scene, Magnifico i Konstrakta udružili su snage na zajedničkom singlu pod nazivom „Put“. Pesma je upotpunila zvučni pejzaž dugometražnog filma „Čuvari formule“ reditelja Dragana Bjelogrlića, umetnika koji kontinuirano ističe neizmernu važnost muzike u sedmoj umetnosti.

Tekst: press
Foto: Urša Premik

Pesma nastaje u trenutku kada je montaža slike bila pri samom kraju, gotovo kao odgovor na Bjelogrlićevu vizuelnu inspiraciju. Uz singl, predstavljen i zvaničan muzički spot čiju režiju potpisuje Đorđe Jovanović.

Pesma je nastala iz filmskog dela, što smatram da je veoma važno istaći, pa podjednako nosi kako ozbiljnost, tako i optimizam. Tekst pesme donekle predviđa emotivnu tematiku i iako takav pristup ponekad može da deluje suvišno i odbojno, mislim da smo u ovom slučaju na jednostavan način uspeli da istaknemo temu solidarnosti i saosećanja među ljudima, što je u današnje vreme veoma bitno, izjavila je Konstrakta.

Konstrakta i Magnifico obogatili su temu u studiju Dom svobode u Ljubljani, kako bi muzička kreacija zaživela i kao samostalan singl. U procesu stvaranja pesme, ove dve izuzetne muzičke ličnosti, udružile su svoje talente, ekipu i kreativnost, pa se tako za produkciju pesme pobrinuo Aleksander Pešut – Schatz, dok su članovi sastava Zemlja Gruva, Jovan Antić i Milovan Bošković dodali novu kreativnu dimenziju finalnom delu. Konačno, „Put“ poklanjaju publici u tri različite verzije — pored radijske, tu je i produžena verzija, kao i instrumental.

Zapravo, ne znam da li sam ikada sa nekim sarađivao na takav način da su se dve produkcijske ekipe spojile u jednom studiju gde smo zajedno odlučivali kako da završimo pesmu. U našem slučaju, iskustvo je bilo veoma prijatno, rekao je Magnifico o procesu rada na singlu.

Film „Čuvari formule” premijerno je prikazan na 76. ediciji prestižnog međunarodnog filmskog festivala u Lokarnu, gde je privukao pažnju kako renomiranih kritičara, tako i svetske publike. Svoju regionalnu premijeru doživeo je na filmskom festivalu u Sarajevu, a domaća publika sada ima priliku da film pogleda u bioskopima. Konstrakta i Magnifico, koji su zaduženi za stvaralačku čaroliju pesme „Put”, u saradnji sa Draganom Bjelogrlićem demonstriraju sposobnost muzike da spoji umetnike iz različitih sfera i učini filmsko ostvarenje nezaboravnim.

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll