Makadam oslikao i ‘Staru maslinu’

Rockomotiva
02.06.2024.

Na crnogorskim televizijama i na youtube kanalu pre nekoliko dana je promovisan novi spot grupe Makadam – “Stara maslina”, cjelokupno sniman u barskoj opštini.

Tekst & foto: press

Riječ je o drugom singlu sa albuma kojeg je decembra prošle godine objavila barska izdavačka kuća “Mediteran Multimedia”.

Vođa benda, kompozitor i vokal na ovoj pjesmi Mirsad Serhatlić rekao je za Bar Info i Radio Bar kako je ideju da se napiše pjesma o Staroj maslini imao odranije.

Stara maslina predstavlja blago Crne Gore, simbol je mira, ljubavi, zdravlja, dugovječnosti. Za nju su Barani odvajkada vezani, smatraju je majkom i sveticom, pa sam želio da to nekako ovjekovječim. Imao sam samo viziju da se u refrenu pominje Stara maslina, i pozvao u pomoć pisca, novinara i publicistu Željka Milovića. On je tu temu Stare masline pretočio u stihove o ljubavi starijeg muškarca i mlade žene, o univerzalnu priču koju će svi razumjeti. Dogovorili smo saradnju i na nekim narednim pjesmama, a kako sam ja sve češće u Baru gdje imam stan u kome uživam, prilika za druženje sa barskim prijateljima biće napretek, rekao je Serhatlić.

“Triling” autora različite provenijencije na ovom projektu upotpunjuje profesor Muzičke akademije Senad Gačević koji je uradio aranžman u stilu Astora Piazzolle, sa harmonikama i gudačkim kvartetom.

Atraktivan spot koji predstavlja svojevrsnu razglednicu Starog Bara djelo je režisera Miloša Todorovića (producentska kuća Montenegro Extreme Production), a sniman je u Starom gradu Baru, okolnim ulicama i objektima, na Kajnaku, Džidžarinu, Mirovici…

Direktor fotografije i dron operater bio je Danilo Papić, asistent snimatelja Luka Trbović, montažu potpisuju Miloš Todorović i Nađa Rajković, a kolor korekciju Vladimir Toni Pendo. U spotu se pojavljuju, pored Serhatlića i Milovića, još i originalni bubnjar postave Josip Jozo Kestner, model Simona Rajković, zatim muzičari Aleksandra Lalović, Olesja Anakovskaja i Vili Ferdinandi.

S obzirom da je pjesma u stilu Piazzolle, koji podrazumijeva prefinjenost i eleganciju, trudili smo se da ovjekovječimo autentičnost Starog Bara, Stare masline, okolnih maslinjaka, mostova, kaldrmisanih ulica… Prateći muziku i tekst, trudio sam se da dam doprinos kulturnoj razglednici Starog Bara, istakao je režiser Miloš Todorović.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll