Mile Kekin na rođendan objavio live singl „Samo za taj osjećaj“

Rockomotiva
11.01.2024.

Na svoj 53. rođendan, kantautor, ali i vrsni pripovedač, Mile Kekin objavljuje prvi live spot za moderni rock klasik „Samo za taj osjećaj“, snimljen na koncertu u Vintage Industrial Baru krajem 2023. godine.

Tekst: press
Foto: Aleksa Stanković

Uvertira je to u „Soundtrack za život – Live At Vintage“, koncertni album i istoimenu turneju. Album će biti objavljen 30. januara na svim streaming servisima, ali i kao koncertni nastup na YouTubeu.

Aktualni Kekinov album „Nježno đonom“ predstavljen sa novim bendom na koncertu u Vintageu naveliko hvali i publika i kritika koja ga je uvrstila u 10 najboljih nacionalnih izdanja 2023., a sam ističe koncert kao jedan od najboljih u karijeri od 36 godina.

Fenomenalnom svirkom u krcatom Vintageu, Mile je sa bendom publici dao i zadnji atom snage i te se večeri sve savršeno uklopilo i poklopilo, a kakav je to bio osećaj, pogledajte u spotu za pesmu „Samo za taj osjećaj“ – Live at Vintage:

„Samo za taj osjećaj“ je pesma koja je nastala pre više od dvadeset godina i nalazi se na kultnom albumu Hladnog piva „Šamar“, a Mile se poetski priseća nastanka pesme:

Bilo je to prije više od dvadeset godina kad sam se jednog jutra probudio star k’o Biblija. Danas se naravno pitam, koji mi je bio vrag?

Kako to obično biva kod mene, odmah sam krenuo pisati pesmu o tom osećaju, kad sam još bio mlad, čupav i bezbrižan. Trebao mi je tada neko reći da ne budem patetičan.Srećom nije jer inače nikad ne bih napisao ‘Samo za taj osjećaj’. Kako je to pesma o – da oprostite godinama, a kako danas baš punim još jednu, odlučio sam da mi bude prvi singl koji najavljuje koncertni album ‘Live at Vintage’.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll