Mile Kekin kao Novosel u filmu o Draženu Petroviću

Rockomotiva
09.07.2024.

Nedavno se pojavio trejler filma „Dražen“, koji govori o životu čuvenog jugoslovenskog i hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića. Posebno zanimljivo je da u ovom filmu  baš Mile Kekin  tumači ulogu legendarnog trenera Mirka Novosela.  Film „Dražen“ u režiji Danila Šerbedžije i produkciji Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera iz produkcijske kuće Kinoteka, trebalo bi da premijerno bude prikazan  22. oktobra na 60. rođendan čuvenog košarkaša.

Tekst & foto: press

Film prati Dražena Petrovića od dečačkih dana u Zagrebu do odlaska u NBA ligu, a sniman je na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku.

Uskočiti u ulogu legendarnog Mirka Novosela nije bilo nimalo lako iako Kekin već od ranije ima dosta glumačkog iskustva. Pripremao se mesecima kako bi što bolje prikazao lik i delo Mirka Novosela na Draženovom putu do uspeha.

Za početak sam pogledao sve o Mirku Novoselu i Ciboni što sam mogao, sve dokumentarce, snimke i njegova gostovanja u sportskim emisijama. Mirko mi se učinio kao vrlo fokusiran, disciplinovan i pragmatičan  čovek, nije pio alkohol, nije bio sklon nekim ekstravagancijama. Nije lako tumačiti likove bez nekih većih poroka ali srećom je Mirko imao i svoju temperamentnu stranu – rekao je Kekin i dodao: Bilo je vrlo izazovno za čoveka moje visine da glumim sa dvometrašima ali sam baš uživao a naročito u sceni kad kao trener objašnjavam nova  košarkaška pravila. Filmska ekipa je bila takva da mi nakon zadnjeg dana snimanja bilo nekako žao što se već završilo. Nemam sumnje da će publika uživati u filmu.

Mile Kekin nastavlja svoju vrlo uspešnu turneju „Soundtrack za život“ na kojoj izvodi pesme iz svih faza svog autorskog rada, od prvih albuma Hladnog piva do danas.

U Srbiji ga očekujemo od septembra meseca nadalje i to u ovim gradovima:

14.9. Niš

1.11. Novi Sad

2.11. Beograd

Tagovi:

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll