Mizar singlom ‘Izrod’ progovara o mračnim i zlim vremenima

Mizar Singl Izrod
08.12.2022.

Njihovo šesto ukazanje dogodit će se 16.12. u Domu omladine Beograda.


 

Nakon ljeti objavljenog singla ‘Večna praznina’ inspiriranog Gradom koji teče, Mizar predstavlja ‘Izrod’, novi singl s nadolazećeg šestog studijskog albuma „Večna praznina“, digitalno dostupnog od ponedjeljka 12.12.22.

Jedna od deset skladbi, ‘Izrod’ je pjesma o čovjeku koji je prodao svoju dušu i tako postao Izrod (изрод/Creep). Nakaza nema emociju niti empatiju, on je moralna nakaza, a novac je imperativ njegovog postojanja. Dante je grešnike svrstavao u 9 krugova pakla, što su njihovi grijesi teži, to su krugovi niži i uži.

Da bi spasili svoju prodanu dušu Mizarovi izrodi moraju otvoriti “Devet vrata olovnih”. Ovo je vrijeme zla, sve je više izroda, a sve manje ljudi – zaključuje postava Mizara.

Upečatljiv i jedinstven zvuk kultnog makedonskog sastava, predstavljen snažnim vokalom Zorana Tortevskog egzistencijalne, ljudske teme pretvara u teške, ali magične skladbe.

Takav spoj najbolje se osjeti uživo, za što je prilika uskoro, 16.12. kad će Mizar u Domu omladine Beograda imati svoje šesto ukazanje. Nakon ovogodišnje mini turneje kojom su obuhvatili Ljubljanu, Rijeku i Zagreb, gradove u kojima ih je publika s oduševljenjem dočekala, nakon sedam godina Mizar ponovo svira u Beogradu o čemu kažu:

Jako nam je drago ponovo doći, puno nas lijepih uspomena veže za taj grad i publiku koja nas je uvijek rado dočekivala, te dodaju: Sretni smo što opet imamo priliku i uživo predstaviti glazbu na kojoj radimo već neko vrijeme. Neki singlovi su već objavljeni u studijkim verzijama, ali predstaviti ih uživo je sasvim drugačiji, poseban trenutak. Pozvamo sve da podijele to s nama na koncertu 16.12. u Domu omladine Beograda.

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll