Na današnji dan: Zana pustila “Loše vesti uz rege za pivsku flašu”

Rockomotiva
07.10.2024.

“Loše vesti uz rege za pivsku flašu” je debi album muzičke grupe Zana, i jedini album ove grupe koji pripada novom talasu. Takođe je jedini album koji koji spada u žanr post pank i sintpop, nakon njega grupa se okrenula komercijalnijem pop zvuku.

Priredio: Robert Čajsa

Jugoton je, na današnji dan 1981, objavio debitantski album beogradske (tada) novovalne pop grupe Zana pod nazivom “Loše vesti uz rege za pivsku flašu”.

Neke od zapaženijih pjesama su bile ‘Jutro me podseća na to’, ‘Loše vesti’, ‘On’, ‘Miševi beli celu noć’ i ‘Rege za pivsku flašu’. Usprkos prethodnim, relativno popularnim singlovima ‘Pepito pantalone’, ‘Nastavnice’ i ‘Leto’, album nije postigao zapaženiji komercijalni uspjeh.

Napravljen u aktualnom novovalnom stilu, s manje pop, a više artističkog senzibiliteta, na samom albumu su izostali potencijalni pop hitovi. Kritike su također bile suzdražanijeg karaktera, tako da samo izdanje nije pretjerano zaživjelo kod publike.

Stvar su, donekle, spasile, prethodno spomenute pjesme, koje su se našle na popularnim kompilacijskim albumima “Svi marš na ples!” i “Vrući dani i vrele noći”. Popularnost grupe će doći s kasnijim izdanjima.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll