“Ne mogu ti reći” najavljuje novi Oliverov album “Dolaziš”

Rockomotiva
01.03.2024.

Teško je verovati da je prošlo pet godina od kada nas je napustio jedan i jedini, najveći Oliver Dragojević. Teško je verovati jer uspomena na njega živi u njegovoj muzicii, njegovom liku i delu koji nikada neće biti zaboravljen.

Tekst & foto: press

Upravo zato je njegova porodica odlučila da nam da priliku da ga se setimo, još jednom osetimo, kroz ono što mu je bilo najvažnije – kroz njegovu muziku.

Gotovo dve godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vredno snimao do svog poslednjeg dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisećanja na sve njegove komentare i smernice, kako bi se sve pesme napravile sa sigurnošću za njegovo odobravanje.
I nastao je album sa novim pesmama Olivera – „Dolaziš“.

Njegova porodica je objasnila kako je album nastao:

Sa Oliverovim odlaskom nasledili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizašla i ogromna odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvek bili pratnja na njegovom putu. Osetili smo potrebu da objedinimo pesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih saradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima. Dobro je poznato da je bio skroman čovek, ali kad se radilo o muzicii, uvek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegli onaj nivo kojom bi sam bio zadovoljan.

Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pesma “Ne mogu ti reći” autora Matka Šimca prvi je singl nadolazećeg albuma.

Moramo se zahvaliti svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, muzičarima i svima ostalima koju su na bilo koji način sudelovali u realizaciji ovog albuma.

Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove muzike uživati u ovom albumu i da će se i ove pesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada.

Album od dvanaest pesama predstavlja prvi singl – „Ne mogu ti reći“ koji je napisalo Matko Šimac, a za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić.

Biti deo Oliverovog opusa, tog mora pesama, biti makar jedna kap, jedna od poslednjih, čini me ponosnim i sretnim što je pesmu otpevao baš On, emotivan je bio je Matko Šimac.

Spot za pesmu radio je Matko Petrić koji već mnogo puta sarađivao sa Oliverom te najbolje poznaje Oliverov vizuelni senzibilitet. Posebno emotivan momenat je pojavljivanje Oliverovog unuka Tonija u spotu koji se savršeno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sećanju na jednog od najvećih.

Sa Oliverom sam sarađivao i kao muzičar i kao reditelj. Moj prv snimak kao bubnjara u studiju je bila za pesmu ‘Ostani’ sa CD-a ‘Neka nova svitanja’. Kasnije sam znao odraditi i koju turnejicu sa njim i Dupinima. Radili smo spotove ‘Sreća’ , ‘Gdje to piše’. U prvom momentu nisam hteo prihvatiti ponudu za rad na novom spotu jer mi se činilo i prezahtevno i preodgovorno. Onda se rodila ideja o klaviru koji svira sam. Danas mi je drago da sam se upustio u tu avanturu. Ovo mi je jedan jako, jako poseban spot – rekao je Marko Petrić.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll