Nemi pesnik se vraća uz ‘Obuci se za grad’

Rockomotiva
29.03.2024.

Grupa Nemi pesnik objavila je prvi singl „Obuci se za grad“ sa predstojećeg albuma koji će uskoro biti objavljen u izdanju Mascoma. Novi, drugi album benda biće objavljen pod nazivom „Ima li od jutros nešto novo?“ a produciraće ga Dragan Alimpijević Pik.

Tekst: press

Foto: Lea Bodor

Prvi singl je energična muzička vožnja sa snažnim rifovima i melodičnim gitarskim deonicama. Od samog početka, pesma nagoveštava ton, ali i jednu od lirskih tema albuma: pronalaženje vremena za sebe u ovom ludom i brzom vremenu.

Milan Marković, pevač grupe је o pesmi rekao:

Obuci se za grad kao prvi singl je sjajna prilika da pokažemo koliko smo energije i emocije uložili u ovaj album. Mnogo smo se zabavili snimajući je u studiju i to se čuje u svakoj sekundi snimka. Eksperimentisali smo sa elektronikom, sintovima i filterima glasa i, kada se sve sabere, kroz ovu pesmu muzički otišli dalje nego ikada pre.

Zanimljivo je da je „Obuci se za grad“ u svom originalnom obliku zapravo bila jedna od prvih pesama grupe Nemi pesnik. Tada pod imenom „Posekotina“ bila je neizostavni deo svake svirke i festivalskog nastupa, zbog živosti i energije koju prenosi.

Marko Aleksić, tekstopisac pesme i gitarista benda je o pesmi kazao:

Tekst za ovaj singl se toliko prirodno uklopio u muzičku podlogu pesme koja je, slobodno se može reći, deo našeg grupnog identiteta, da smo odmah znali da imamo prvi singl na novom albumu. Ključni stihovi pesme, “obuci se za grad, ali idi u šumu” isti su i u staroj i u novoj verziji, a poručuju da je ostavljanje vremena za introspekciju važnije od ispunjavanja očekivanja drugih.

Grupa Nemi pesnik je u rekordno kratkom roku osvojila publiku šarmantnim singlom „Koliko si luda“ koji su slušaoci Radija Beograd 202 izbarali za „Hit godine 2020“. Naredne godine objavljuju prvi album „Slobodna volja“ za izdavačku kuću Mascom i otvaraju Exit festival nastupom na glavnoj bini.

Nemi pesnik važi za jedan od najperspektivnijih pop-rok sastava na domaćoj rokenrol sceni.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll