Nikola Čuturilo objavio novi album “Ljuti Jam (Live)”

Rockomotiva
25.04.2023.

Prošle godine u junu, Nikola Čuturilo je u Domu omladine publici pružio nezaboravan koncert, koji je umešno zabeležio Dejan Lalić, a mix i produkciju uradio Vlada Negovanović. Snimak od dvadeset pesama iz starog i novog opusa beogradskog gitariste i kantautora objavljen je digitalno i na duplom CD-u pod nazivom Ljuti Jam (Live).

Tekst: Lampshade media

Foto: Nebojša Babić

Nakon velikog uspeha albuma Priče iz Depoa, koji je izašao posle devetogodišnje pauze gitariste i kantautora Nikole Čuturila, usledio je promotivni koncert u Domu omladine 3. juna prošle godine.

Ljuti Jam je moje prvo live izdanje i mnogo mu se radujem. Što sam stariji, živi nastupi su mi sve važniji i svaki sledeći donosi dragoceno iskustvo, neizmerno zadovoljstvo i sreću. To su jedini trenuci u vremenu u kojima zaboravljam na sve – kaže Nikola Čuturilo.

Na albumu se nalazi ukupno dvadeset pesama podeljenih u dva opsega, zapravo CD-a. Na prvom su uglavnom pesme starijeg opusa iz stvaralaštva Nikole Čuturila, dok se pesme sa albuma Priče iz Depoa nalaze na drugom.

Dizajn: Jakša i Jugoslav Vlahović

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pesmama – grub, oštar zvuk gitare ili nežne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspeva kao i uvek da izbegne zamke puke eksploatacije, čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja i time potvrdi poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana. Nikolu već godinama prate i vrsni muzičari koji su takodje učestvovali i na koncertu kao Goran Stojković – gitara i glas, Dejan Grujić – bas i glas, Darko Grujić – klavijature i glas, Blagoje Nedeljković – bubnjevi, Tamara Marković i Kristina Savić – prateći vokali.

Gosti na koncertu su bili Petar Miladinović – usna harmonika, Ivan Aleksijević – klavijature, Marko Đorđević – truba i Kristijan Mlačak na saksofonu.

Koncert je zabeležio Dejan Lalić, a mix i produkciju je uradio Vladimir Negovanović.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll