Novi DREDDUP album ‘Pan/Dora’ uskoro na svim striming servisima

Rockomotiva
26.08.2024.

Novosadski masakr indastrijal bend DREDDUP završio je rad na svom jedanaestom studijskom albumu pod nazivom ‘Pan/Dora’. Ovo je ujedno i prvi studijski album koji izlazi od ukupno tri nova planirana albuma.

Tekst & foto: press

Druga dva se već pripremaju unazad godinu dana i biće stilski potpuno drugačiji. Album ‘Pan/Dora‘ sadrži 13 potpuno novih pesama koje je bend radio nepune 4 godine. Pandemija je odložila snimanje ovog albuma za godinu dana dok su se pesme ‘Clark Can’t‘ i ‘Cherry Noble‘ u ranim verzijama već našle na dreDDup youtube kanalu ovekovečene kao AI spotovi.

Album je, kao i do sada, produciran i sniman u novosadskom DURU studiju pod dirigentskom palicom Mihajla Obrenova. Ovo je, kako kažu, najkompleksniji album koji je bend do sada uradio i dodaju da je prisutna velika dozu plesnih ritmova.

Kako je datum izlaska albuma na sve striming servise zakazan za 7. septembar, bend je rešio da zajedno sa fanovima uradi LISTENING PARTY na svojoj Bandcamp stranici dva dana ranije. Dakle, 5. septembra u 19:00 najvatreniji obožavaoci benda dobiće priliku da pre svih ostalih preslušaju kompletan album i simultano postave članovima benda pitanja u chatu.

Ovo je ujedno prvi album benda bez dugogodišnjeg bubnjara Bore, koji je ove godine napustio dreDDup i održao svoj poslednji nastup sa njima na Nišvil festivalu sredinom avgusta.

Bend u novembru planira kratku turneju po Sloveniji gde će izvoditi samo pesme sa svoja prva četiri albuma. Spremite se za ‘Pan/Dora‘ album u stilu i uključite se na listu za Listening Party!

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll