Objavljeno vinilno reizdanje prvog albuma Discipline kičme

Rockomotiva
08.05.2023.

Disciplina kičme, jedan od najpoznatijih rock sastava ovih prostora, uskoro objavljuju vinilno reizdanje albuma prvijenca “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno”, originalno objavljenog 1982. godine.

Tekst & foto: promo

Spomenuto reizdanje ovog kultnog remek-djela znakovitog imena, izlazi u saradnji sa slovenskim Helidonom koji je originalni izdavač, dok je Dancing Bear ekskluzivni distributer za Hrvatsku.

Disciplinu kičme nakon raspada grupe Šarlo akrobata, osnovali su 1981. frontmen Dušan Kojić – Koja i Nenad Krasavac Kele, kojeg je potom zamijenio Srđan Todorović-Žika koji je s Kojom snimio prva četiri albuma benda: “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” (Helidon, 1983.), “Ja imam šarene oči” (Dokumentarna, 1985), “Svi za mnom” (Helidon, 1986.) i “Dečija pesma” (PGP RTB). Bend je poznat po eksperimentisanju s različitim žanrovima, od funk-rocka, noise-rocka, jazz-fussiona, drum and bassa, itd.

Pjesme koje se nalaze na izdanju “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” potpisuje Dušan Kojić, a one su redom: 1. Nestani ih, 2. Ti znaš da tvoja soba ima četiri ugla, 3. Nemoj, 4. Pobednici, 5. Mladost ne opravdava besvest, 6. Uživaj, 7. Zgodne kretnje, 8. Pečati, 9. Mozak, 10. Javno veselje.

LP reizdanje “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno”, pronađite već sada u regularnoj prodaji u svim Dancing Bear-ovim prodavnicama te putem web shopa.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll