Paraf objavio “live in studio” verziju ‘Zastava’

Rockomotiva
14.09.2023.

Uskoro u prodaji LP DELTA Live 2022 s uključenom verzijom Zastave (live in studio). Koncertna promocija albuma u zagrebačkom klubu Boogaloo 23.09.

Tekst: press
Foto: Nikica Petković

Treći album riječkih Parafa originalno je objavljen 1984, a 35 godina kasnije (2019), dobio je svoje vinilno reizdanje. „Zastave“ se smatraju remek djelom grupe koja je bila brutalno iskren kritičar društva toga vremena, o kojemu je Velid Đekić, riječki profesor književnosti, publicist i novinar, svojedobno napisao:

Konceptualni album, kulturološki laboratorij za istraživanje spona između kolektivnih rituala i totalitarne (pod)svijesti…

Pavica Čabrijan prisjetila se tih davnih godina:

U vrijeme pripreme albuma Zastave, ‘gutali’ smo Krležu i njegove opise balkanske krčmetine. Tako je nastala pjesma ‘Zastave’, inspirirana opijenošću mrakom, a desetak godina kasnije stvarno su se ‘zapalile zastave’… i sva strahota pijanstva.

Istoimena pjesma ključna je numera albuma, a u 2023. Paraf nam predstavlja njezinu novu verziju. U novoj izvedbi ‘Zastava’, snimljenoj potpuno uživo u studiju Gis 15. lipnja pod producentskom palicom Mateja Zeca, Paraf ne dekonstruira original već joj udahnjuje svježinu i neočekivanu poletnost, no ne izostavljajući njezin izvorni mračni kontekst.

Nova verzija ove legendarne pjesme bit će dijelom i skorašnjeg LP izdanja “DELTA Live 2022” koje slijedi prošlogodišnji istoimeni album objavljen na CD formatu.

Idealno usklađeni vokali Pavice Čabrijan i Ive Močibob moćno prenose poruku pjesme – propitkivanje uloge zajednice i pojedinca u njoj, a njihov moćan izričaj prate zvuk sintisajzera Raoula Varljena, gitare Vlade Simchica i Denija Šesnića, bas Zdravka Čabrijana i bubanj Alena Tibljaša.

Kompletni, osmeročlani Paraf u kojemu je i Valter Kocijančić (vokal, gitara) konačno ćemo gledati i slušati u zagrebačkom klubu Boogaloo 23. rujna, na najavljenoj promociji aktualnog im albuma „DELTA Live 2022“. Uz to, očekuje nas predstavljanje njihovog dosadašnjeg glazbenog opusa, a na pozornici će biti i njihovi dugogodišnji prijatelji i sugrađani, grupa Grč te zagrebački old school, punk rock bend Eksodus.

Ulaznice kupljene za prijašnje odgođene datume (17.11.2022. i 11.03.2023.) vrijede i za novi datum koncerta. Za sve one koji još nemaju svoju, ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 15 € dostupne su putem entrio.hr kao i na svim Entrio prodajnim mjestima, u Dirty Old Shopu (Tratinska 34) i Rockmarku (Hrvatske bratske zajednice 4 (NSB)). Na dan koncerta cijela ulaznice bit će 18 €.

Tagovi: , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll