Paraf predstavlja ‘Finog dečka’

Rockomotiva
21.07.2023.

‘Fini dečko’ peti je singl s aktualnog albuma Parafa “DELTA Live 2022”. Live spot nastao je u riječkom Exportdrvu 01. travnja 2022. godine, kao i već prethodno objavljeni ‘Želim biti vojnik’, ‘Nestašni đački izleti’, ‘Javna kupatila’ i ‘Goli otok’, a vijest koja će oduševiti mnoge je ta da je u finaliziranju obrada upravo tih live snimaka koje će biti objavljene na “DELTA Live 2022” vinilu.

Tekst: press
Foto: Mirjana Šarić

Fini dečko izvanredna je pjesma koja je ostavila neizbrisiv trag na glazbenoj sceni od svog prvog izdanja 1981, kad je objavljena na singlici zajedno s pjesmom ‘Tužne uši‘ na B strani. Iako je u to vrijeme najavila novi zvuk i novu postavu riječkih Parafa (Valtera Kocijančića zamijenila je Pave Čabrijan koja se s Mladenom Vičićem Ritchijem i Raoulom Varljenom pridružila dvojcu prve postave – Zdravku Čabrijanu i Dušanu Ladavcu Pjeru) nije se našla na originalnom izdanju njihova drugog albuma “Izleti“.

Četiri desetljeća kasnije, točnije 2022, “Izleti” su dobili vinilno reizdanje, a ‘Fini dečko‘ reinkarniran je kao bonus pjesma. Taj detalj izazvao je veliko oduševljenje svih poklonika benda i žanra budući da je uvrštavanje pjesme na album spojilo dva ikonična umjetnička djela, stvarajući uvjerljivu fuziju nostalgije i noviteta. Odluka da se pjesma integrira u reizdanu verziju “Izleti” bila je prikladna posveta njezinom trajnom nasljeđu; novim generacijama pomogla je da otkriju i cijene njezinu briljantnost i inovativnost, a dugogodišnjim obožavateljima ponudila priliku da uživaju u nostalgiji ove kultne pjesme u kontekstu albuma koji je pomogao oblikovati generacije glazbenih entuzijasta.

Zagrebačka promocija “DELTA Live 2022” izdanja u klubu Boogaloo, koju je viša sila dvaput odgodila, desit će se na službeni početak jeseni, u subotu 23. rujna. Osmeročlana postava u sastavu Pave Čabrijan (vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raoul Varljen (klavijature), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Deni Šesnić (gitara), Iva Močibob (vokal), Vava Simcich (gitara) i Alen Tibljaš (bubnjevi), novim materijalima kritički i promišljeno nastavlja komentirati svijet oko sebe, pokazujući aktualnost i jačinu možda veću nego ikad prije.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll