Počinje druga sezona podkasta „Muzička industrija“

Rockomotiva
09.01.2024.

U sredu, 10. januara u 18h na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music počinje druga sezona podkasta „Muzička industrija“.

Tekst & foto: press

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda druge sezone, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gost prve epizode podkasta „Muzička industrija 2.0“ 10. januara biće Nikola Čuturilo. Naš proslavljeni kompozitor i aktuelni predsednik UO SOKOJ-a obrazložiće je plan ove institucije u nekoliko nastupajućih godina.

U narednim emisijama gosti će biti Nikola Vilotić (direktor OFPS), Žika Ajdačić (predsednik UO organizacije Prava Interpretatora), Rade Bulatovic Čeja (džez muzičar), Jela Čelo (kompozitor i izvođač), Rade Radovojević (aktuelni predsednik Udruženja kompozitora Srbije), Ivan Ilić (dirigent, aranžer i predsednik Udruženja rok, pop i džez muzičara), Pavle Pavičić (ekspert SOKOJ-a za pravna pitanja koja se tiču digitalne sfere), Aleksandar Gajović (bivši državni sekretar u Ministarstvu kulture Srbije) i Olga Kepčija (urednik i voditelj Radija 202).

Tagovi: , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll