Povratak Pacifika: ‘Za kraj’ uz Milana Glavaškog

Rockomotiva
20.06.2024.

Željko Markuš i njegov bend Pacifik predstavili su novi video singl, urađen za pesmu “Za kraj”, u kojoj gostuje Milan Glavaški iz kultnog pop sastava Rebel Star.

Tekst: press
Foto: Predrag Đorđević

Menart Srbija i grupa Pacifik nastavljaju dugogodišnju saradnju koja je započela prvim albumom grupe, „Susret“ (CD,2015), sa koga su se izdvojili singlovi: „Dignuti vetrom“ i „Kap“.

Retko se dešava da sredovečni muzičari žrtvuju narativ zarad atmosfere. Pacifik su bili klasičan pop rok bend, međutim “Za kraj” (gde na gitari gostuje Milan Glavaški) je začudan singl raskošne sonične strukture u kome pevač kao da izvodi resital. Međutim baš takav kakav jeste, ovaj singl zahteva repeticiju. Ako treba cepidlačenje, prepoznaje se ležernost sastava Lambchop, Grandaddy pa čak i kasnijeg Beck-a. (Aleksandar S. Janković)

Tokom prethodnih godina Pacifik je, takođe pod etiketom Menart Srbija, objavio singlove „Led“, „Danima“, „Tvoj dlan“ i „Prazne godine“.

Željko Markuš i njegov bend za septembar najavljuju novi album, na kome će se pored navedenih naći i novi singl grupe, „Za kraj“ u kome gostuje Milan Glavaški.

Autor muzike i stihova je Željko Markuš, koji ovu pesmu opisuje kao „ekperimentalnu mešavinu amerikane i trepa“.

Ekranizaciju pesme „Za kraj“ ft.Milan Glavaški zajedno su uradili Željko Markuš (snimak) i Dragan Ristić (montaža).

 

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll