Pozdrav novom valu – „Zemlja” live from Bikers Beer Factory

Rockomotiva
17.10.2023.

Pozdrav novom valu je band koji dugi niz godina uspješno svira na hrvatskoj klupskoj sceni, a u sviračkoj ekipi su čak dva originalna protagonista novog vala. Marino Pelajić Baraccuda, (ex Film, Azra, Haustor) na bas gitari i vokalu i Saša Sale Novak, (ex Psihomodo Pop) na gitari i vokalu. Osim njih dvojice u bendu su još: na bubnjevima, Rene Kutičić, studijski i live glazbenik koji je snimao i svirao sa gotovo svim domaćim glazbenicima te Goran Šeler, gitara i lead vokal a koji je zapravo i osnivač benda.

Tekst: press

Foto: Vladimir Kinđerski

Koncertom u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory, dečki su otvorili novu sezonu. Ujedno su iskoristili priliku i snimili pjesmu i video za pjesmu „Zemlja“, beogradske kult grupe Ekatarina Velika.

Neki od komentara mnogobrojne publike jasno daju do znanja o kakvom se događaju radilo:
Pozdrav novom valu, održan u subotu 7. listopada, znatno je više od dobrog koncerta iako to prvenstveno jest jako dobar koncert. Riječ je o svojevrsnom glazbenom ali i emocionalnom vremeplovu pod vodstom vrsnih glazbenika Saše Novaka i Marina Pelajića, koji nas je, barem nakratko, vratio u vrijeme dobre glazbe, dobrih ideja i dobrih emocija. Atmosfera zlatnog doba rock scene, prizvana kroz pjesme Azre, Filma, Psihomodo popa, Haustora, Šarla Akrobate, EKV, Idola i ostalih novovalnih bendova, svojevrsni je podsjetnik na vrijeme u kojemu je glazba bila “više od glazbe” a Polet kriv za sve. Za razliku od današnjeg vremena u kojemu je glazba nerijetko “manje od glazbe”, a kako Poleta odavno nema – krivi smo mi sami. No, barem smo na subotnjem koncertu bili ponovo mladi, ispunjeni dobrom glazbom i emocijama zbog kojih bi se, možda, u ono zlatno doba vrijedilo i trajno vratiti.
(Edita Slunjski, Sveučilišna profesorica, piratkinja i štovateljica dobre glazbe)


Pozdrav novom valu je ne samo osvježenje, jer se radi o skupini izvrsnih glazbenika jakog autorskog potpisa uloženog u nadogradnju generacijskih klasika, nego i putokaz koji otvara nove perspektive. Okupljanje, interakcija, nenametljivi užitak i potreba da svatko tko sudjeluje, na sceni ili u publici, da najbolje od sebe.
(Andrea Štalcar Furač, novinarka i jezična trenerica)


Zagrebačka grupa Pozdrav novom valu bez ikakve patetike i sentimentalnih sjećanja izvodi danas repertoar novovalnih bendova s početka osamdesetih godina i svojom im čvrstinom, uigranošću i kompaktnošću zvuka daje izuzetnu ozbiljnost koja se nikada ne pretvara u puko oponašanje niti u naknadno iživljavanje u tobožnjem free-style muziciranju. Svaku kompoziciju izvode pošteno prema izvoru i s maksimalnim zalaganjem. Na pozornici su i ozbiljni i razigrani i neodoljivo navode publiku da uz radostan osmijeh i pokret nogu s poštovanjem domahne pozdrav novom valu.
(Borivoje Radaković, književnik i prevodioc)

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll