Prljavo kazalište: “Stare navike” i nakon 45 godina

Rockomotiva
03.04.2023.

Punih 11 godina nakon što je izdala posljednji studijski album “Možda dogodine”, grupa Prljavo kazalište ove će godine izdati novi materijal koji će se najvjerojatnije zvati “Babylon Berlin”, a na njemu će se naći i singl “Stare navike” za koji sada predstavljaju i prateći videospot.

Tekst: promo
Foto: Jurica Galoić

Glavne uloge u spotu imaju Iva Mihalić i Goran Bogdan, a spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo.

Stvarno mi je drago da smo ponovno radili s Gonzom i da smo u spotu dobili Ivu i Gorana. Bogdana je danas i teško dobiti, tako da mi je drago da on uz Ivu nosi priču. Nismo znali s kojom ćemo pjesmom prvo ići prema van pa smo izabrali “Stare navike” jer je već prije bilo određeno da će njih dvoje glumiti u tom spotu. Već mogu najaviti da će drugi spot biti za pjesmu “Makni se metar, dva od mene” – rekao nam je Jasenko Houra.

Prljavci su lani proslavili 45 godina benda koji je osnovan još 1977. u zagrebačkoj Dubravi. Prvi album “Prljavo kazalište” izdali su dvije godine kasnije, a novi uradak bit će njihov 15. studijski album. Uz to su izdali i čak devet koncertnih albuma, a posljednji “30 godina od koncerta na Trgu” sa snimkom nastupa u Areni Zagreb izašao je prije tri godine.

Uz starosjedioce Jasenka Houru i Mladena Bodaleca članovi benda su i Marko Karačić na bas-gitari, povratnici u bend Damir Lipošek Kex na gitari i Fedor Boić na klavijaturama. Novi član benda je bubnjar Marko Lazarić, koji je tako zamijenio Tihomira Fileša. Prljavci su proteklu godinu snimali u studiju u Sloveniji, a kako zvuči novi materijal njihova publika trebala bi čuti već ove godine.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll