Rade Šerbedžija nakon 37 godina oživeo “Sa tvojih usana”

Rockomotiva
12.12.2023.

Evo nam jednog emotivnog iznenađenja na sred decembra – legendarni Rade Šerbedžija obradio je i objavio jednu od najlepših YU pop-rock ljubavnih pesama, baladu Crvene jabuke “Sa tvojih usana”.

Tekst & foto: press

Zanimljivo je da je “Sa tvojih usana / Nek’ te on ljubi (kad ne mogu ja)” prva singl ploča sarajevske pop rock grupe Crvena jabuka. Objavljena je za izdavačku kuću Jugoton 1986. godine u okviru promocije njihovog debitantskog (bezimenog) albuma. Autori obe pesme bili su Dražen Ričl i Zlatko Arslanagić.

Ljubavnu baladu “Sa tvojih usana” je, u originalu, pre 37 godina, odsvirao na akustičnoj gitari i otpevao Dražen Ričl uz pratnju ostalih muzičara Crvene jabuke, a širi auditorijum se sa njenom lepotom prvi put upoznao u noćnom programu (prvom u Jugoslaviji) “Crna ovcaTelevizije Sarajevo. U tekstu balade korišten je deo stiha iz sevdalinke “Kraj tanahna šadrvana“: još pamtim legende starih plemena što za ljubav glavu gube i umiru kada ljube.

Snimatelj i producent bio je nekadašnji pevač i vođa splitske rok grupe Metak Željko Brodarić Jappa. Obe pesme sa ove singl ploče uvrštene su, nešto kasnije, na njihov debitantski album koji je ostvario ogroman uspeh kod publike širom Jugoslaviji.

Ovu obradu aranžmanski su zajedno uredili suosnivač, koautor pesme i dugogodišnji lider Jabuke Zlatko Arslanagić i gitarista Zoran Šerbedžija, dok je za video produkciju singla bio zadužen poznati reditelj i Radetov sin Danilo Šerbedžija.

Tagovi: , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll