Rezerve objavile album ‘Sedmo nebo’ i video singl ‘Tvoja ljubav’

Rockomotiva
18.05.2024.

Makarske Rezerve se vraćaju na glazbeni teren nikad jači s novim albumom i ovog puta nas vode tamo gdje su odavno zapeli – na ‘Sedmo nebo’.

Tekst: press
Foto: Gabriela Bašić

Dobro ste pretpostavili – njihov novi album zove se ‘Sedmo nebo‘ i predstavlja sve ono što se od njih očekivalo pa čak i puno više od toga. Za taj svečani trenutak odabrali su kao najavnu pjesmu singl imena ‘Tvoja ljubav‘, razigranu numeru koja će vas energijom povesti u bezbrižnu emociju dugog toplog ljeta. Za pjesmu je snimljen i spot u režiji filmskog redatelja Milana Latkovića. I ovaj, kao i prošli spotovi pod njegovom palicom, iz glazbene kreacije pjesme se pretvori u pravo malo filmsko ostvarenje koje će vas zainteresirati kako zanimljivom slikom tako i radnjom.

Rezerve su na drugo, dugosvirajućem izdanju glazbeno i tekstualno zreliji na što su nas pripremili s dosad objavljenim singlovima poput ‘Sve u sol‘, ‘Podstanar‘, ‘Chayenne‘. Dalo se naslutiti da će tu biti i njihovih dobro poznatih razigranih i dječačko zaljubljenih punk rock numera poput singla ‘Ne voliš dečke‘.

Ova uigrana rock četvorka donosi odličan glazbeni koktel za sve prilike i situacije u vašim životima kroz 10 novih pjesama koje su “fino zapakirane” u albumu ”Sedmo nebo”. Tekstove i glazbu i na svom drugom albumu opet potpisuju svi jer takva je sudbina Rezervi – niti jedna se ne ističe već vrijedno trenira i čeka svoju priliku da zasja.

Cover za album, koji se konceptualno i estetski nastavlja na covere za EP ”Evo Rezerve” i njihov hvaljeni album ”Ravno u zamku”, radio je umjetnik Duje Medić.

Za ovaj album Rezerve su odlučile zbiti redove i nakon godina života u odvojenim gradovima, svi su napokon na okupu i dišu kao jedno u Makarskoj. Dok su na prošlom albumu dio materijala snimili u svom studiju Dr. BRE u Tučepima, a dio u RSL-u u Novom Mestu, ovog puta su snimanje kompletnog materijala odlučili odraditi u svojim Tučepima, dok je mix i snimanje albuma odlično odradio bubnjar Rezervi Tomislav Miladinović.

Mastering albuma su prepustili dugogodišnjem prijatelju i suradniku, nagrađivanom i poznatom producentu Pavlu Miholjeviću koji se Rezervama pridružuje prvi put nakon njihovog nastupnog EP izdanja ”Evo Rezerve”.

Što se gostiju na albumu tiče valja svakako istaknuti Johna iz Morta koji se sa svojom savršenom “rašpom” pridružuje Rezervama na najžešćoj stvari s albuma imena ‘Rudnik‘. Kao gost tu je i multiinstrumentalist Danko Krznarić koji je ostvario brojne glazbene suradnje na sceni, a trenutno dijeli pozornicu s Milom Kekinom i Songkillersima.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll