Rock zvezda nauke Brian Cox uskoro premijerno u Srbiji

Rockomotiva
11.01.2024.

Dva postavljena Ginisova rekorda, preko 250 000 gledalaca širom sveta, rasprodate dvorane od Novog Zelanda pa do Arktičkog kruga, deo su zapanjujućeg putovanja profesora Briana Coxa koji publiku vodi do najudaljenijih kutaka svemira, u supermasivne crne rupe i kroz najnovije teorije o postanku.

Tekst & foto: press

Na ovo nezaboravno putovanje sa neponovljivim profesorom Coxom krenuće i publika u beogradskoj MTS Dvorani u nedelju 7. aprila 2024. godine.

Briana Coxa mnogi nazivaju “licem nauke”, a u nastavku donosimo pet zanimljivih podataka koje o njemu sigurno niste znali:

1. Uz brojna priznanja na području nauke, profesor Cox može se pohvaliti i statusom muzičke zvezde. Naime, tokom studija Cox je bio klavijaturista u bendu D:Ream čiji hit “Thing Can Only Get Better” je osvanuo na prvom mestu lestvice singlova u UK, a Cox je uskoro ipak od muzičkog idola odlučio postati zvezda nauke.

2. “Balkanski zet” – Brian Cox u sretnom je braku sa profesoricom fizike elementarnih čestica Giom Milanovich, koja je i sama zvezda u svetu nauke.

3. Dobitnik je nagrade The Royal Society of London Michael Faraday za revitalizaciju interesa i popularnosti nauke među mlađom populacijom koji su rezultirali sa velikim brojem prijava za školovanje u naučnim pravcima.

4. Lice nauke – Brian Cox tokom svoje karijere vodio je i učestvovao je u desetinama popularno naučnih emisija i podkasta među kojima su i “Brian Cox’s Adventures in Space and Time”, “Wonders of Life”, “Universe With Brian Cox”, “Human Universe” i druge.

5. Iako Cox i njegova porodica žive u južnom Londonu, rođen je u engleskom gradu Oldhamu te je do dan danas ostao vatreni navijač fudbalskog kluba Oldham Athletic.

6. Svestrani profesor dao je i glas profesoru Ryanu Farrowu, liku u popularnom animiranom filmu “Poštar Pat”. Trebamo li posebno napomenuti da je profesor Ryan Farrow stručnjak za svemir?

Brian Cox u beogradsku MTS Dvoranu stiže sa impresivnom multimedijalnom scenografijom dosad neviđenom u Srbiji i poziva sve zainteresirane da mu se pridruže u ovom veličanstvenom putovanju koji se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku. Njegova aktuelna turneja “Horizons: A 21st Century Space Odyssey“, koju je The Guardian nazvao “zadivljujućim podsetnikom da je ljudski život istovremeno beznačajan i neverovatno dragocen”, oduzima dah i jednostavno se, sa do sada neviđenim spektaklularnim scenskim nastupom, ne propušta.

Ulaznice su skoro rasprodate, a možete ih potražiti na blagajni MTS Dvorane kao i u sistemu ticket.ts. Za sve novosti pratite Facebook event.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll