Rod Stjuart u maju prvi put u Beogradu

Rockomotiva
16.11.2023.

Rod Stjuart je najavio svoje premijerno gostovanje u Beogradu, 17. maja 2024. godine u Štarka areni. Ulaznice će biti u prodaji na sajtu Tickets.rs od petka, 17. novembra 2023. od 11 sati.

Tekst: press

Foto: Claudio Guido 

Članovi fan kluba Roda Sjuarta moći će svoje ulaznice da obezbede u pretprodaji od četvrtka 16. novembra od 11 časova do petka 17. novembra do 11 časova.

Rod Stjuart je tokom karijere koja traje već pet decenija, prodao više od 250 miliona albuma širom sveta. Svima su poznati njegovi veliki hitovi kao što su „Sailing“, „The First Cut Is The Deepest“, „Rhythm Of My Heart“, “Tonight’s the night” i „Maggie May“.

Čak dva puta je uvršten u Rokenrol kuću slavnih, dobitnik je nagrade Gremi za životno delo, a 2016. je proglašen vitezom zahvaljujući svom doprinosu muzici i humanitarnom radu, podsećaju organizatori koncerta.

Navodi se i da je jedan od retkih umetnika koji može da se pohvali sa 16 singlova koji su bili u samom vrhu među 10 najslušanijih na Bilbordovoj hot 100 listi. S neverovatnih deset albuma kao i 26 hit singlova zaseo je na vrh top lista u Velikoj Britaniji, kao i sa 17 albuma i 16 hit singlova u SAD.

Osim što je izvrstan pevač sa prepoznatljivim glasom, Rod Stjuart je i izuzetan autor pesama koji uspešno spaja razne stilove stvarajući novu kombinaciju folka, roka, bluza i kantri muzike na način kojim dobija potpuno jedinstveni zvuk, ističu organizatori koncerta.

I na svom poslednjem studijskom albumu, “Tears of Hercules”, izdatom 2021. godine jedan je od autora devet kompozicija. Ovaj album, koji je odmah po izdavanju ušao u top pet najslušanijih, posebno mu je drag i važan. Naime, na njemu je i kompozicija “Touchdown” koju je posvetio svom ocu zbog kog je zavoleo fudbal, a tu svoju veliku ljubav pevač je preneo i na svoje sinove.

Uz sve koncerte na svetskoj turneji, Rod Sjuart još od 2011. godine nastupa u rasprodatom „Ceasars Palace“ u Las Vegasu i za ove nastupe se još uvek traži karta više.

Iskreno sam uzbuđen zbog svog prvog koncerta u Beogradu i radujem se što ću nastupati pred divnom srpskom publikom. Možete očekivati moje najveće hitove, ali i puno pravih iznenađenja, izjavio je Rod Stjuart pred svoj koncert u Beogradu.

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll