Sara Renar predstavlja novi singl i live album

Rockomotiva
10.05.2024.

Razmak” od danas na YouTubeu, “Live @ KSET” na streamingu te u prodaji na CD-u i Blu-Rayu.

Tekst: press
Foto: Marina Uzelac

U travnju 2023. godine, kantautorica i multimedijalna umjetnica Sara Renar okupila je proširenu postavu svojeg pratećeg benda i nastupila u klubu KSET na koncertu kojim je proslavila 10 godina itekako uspješne karijere. Prošlo je 10 godina i od prvog studijskog albuma “Djeca“, ove ponajbolje hrvatske i regionalne kantautorice, a u 10 godina karijere postigla je puno toga, nekoliko puta je bila nominirana za nagradu Porin, jednom je i osvojila statuu, sa svojim repertoarom obišla je dobar dio Europe, sudjelovala u brojnim glazbenim i konceptualnim projektima, a njezin zadnji studijski album “Šuti i pjevaj” neki su glazbeni kritičari proglasili najboljim, odnosno u najmanju ruku najvažnijim ili najhrabrijim u karijeri. “Šuti i pjevaj” dobio je i remix album, a potom završio i na vinilu.

Dragi moji, s ponosom predstavljam svoj prvi koncertni live album – ‘Live @ KSET’. Album donosi presjek deset godina moje dosadašnje karijere i u meni budi vrtlog osjećaja. Ove su pjesme zajedno sa mnom rasle i razvijale se, nalazile put do neke nove publike i novih značenja, a opet zadržavajući stare. Ogromna mi je čast bila dijeliti koncertno iskustvo s dragim suradnicima koje izrazito cijenim: za vrhunski zvučni doživljaj pobrinuo se Vedran Peternel, pozornicu sam dijelila sa sjajnom muzičkom postavom – Dimitrije Simović, Igor Pavlica i Marko Lucijan Hraščanec, a sjajni dizajn svijetla složio je Marko Mijatović. Jako mi je drago da je ovaj album konačno ugledao svijetlo etera, digitalnih platformi i fizičkog oblika, a nadam se da će publika čim prije imati priliku pogledati i kompletan video materijal za potpuni doživljaj. Nadam se da će i u vama pobuditi duboke emocije, ali i potaknuti na ples i pokret kao što su nas te kišne travanjske večeri lani u KSET-u, poručila je Sara uoči objave albuma.

Live @ KSET” donosi audio-vizualno iskustvo na CD-u i Blu-Rayu, a od danas je osim u prodaji dostupno i na svim streaming servisima. Miks albuma potpisuju Luka Čabo i Vedran Peternel, mastering Goran Martinac, dok iza videoprodukcije stoji Marko Zeljković / Studio 69. Osim albuma, Sara danas predstavlja i novi video s koncerta, a radi se o pjesmi “Razmak” koja se izvorno našla na njenom albumu “Jesen“. Osim ovog i prethodnog singla s live albuma – “U velikom stilu“, na albumu se nalaze i Sarine uspješnice poput “Jesen“, “Tišina“, “Šuti i pjevaj” i brojne druge.

Pjesme iz Sarinog prvog glazbenog desetljeća u KSET-u su izvedene u drugačijim, još bogatijim aranžmanima. Uz Dimitrija Simovića na synthu, gitarama i drum padu, koji čini stalnu koncertnu postavu, uz Saru su na pozornici još bili Igor Pavlica na trubi i Marko Lucijan Hraščanec na saksofonu i klavijaturama, a koncert nije mogao proći bez Vedrana Peternela koji je stajao iza miks pulta te dodatnih zvukova i sampleova koji su posebno obogatili koncert. Bila je to jedinstvena audio-vizualna priča Sare Renar.

Tagovi: , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll