Srđan Marjanović objavio ploču “Sentimentalnih 50”

Rockomotiva
05.06.2024.

U prodaji je nova LP ploča (180-gramski ljubičasti vinil, gatefold omot) legendarnog beogradskog kantautora Srđana Marjanovića, objavljena povodom pola veka uspešne karijere, u izdanju izdavačke kuće Fidbox.

Tekst & foto: press

Takođe, na YouTube kanalu Fidboxa dostupan je prvi video singl sa ove ploče, za antologijsku baladu “Mi smo jedno drugom govorili vi“.

Album nosi naziv “Sentimentalnih 50” i snimljen je uživo u beogradskom pozorištu “Dadov” 24. novembra prošle godine. Ploča sadrži 14 pesama i predstavlja presek njegove celokupne karijere, a isto toliko kompozicija se nalazi i na nedavno objavljenom CD-u u izdanju PGP RTS-a.

Retki su izvođači i autori iz sveta rokenrola u regionu koji su uspeli da se održe i ostanu aktuelni više od 50 godina. Srđan Marjanović je jedan od njih. Kantautorskim radom se bavi još od daleke 1973. godine, kada je pobedom na Subotičkom festivalu skrenuo pažnju na sebe.

Odsvirao je i otpevao veliki broj hitova – “Tražim”, ”Moja mala”, ”Idi”, ”Mi smo jedno drugom govorili vi”, ”Nije ti se htelo”, “Ne veruj nikome”, ”Bebo ne plači”… Ovo je njegov 18. album, prvi snimljen uživo, a objavio je i 10 singl ploča.

Interesantan je podatak da mu je na prvom albumu muzička pratnja bila legendarna YU Grupa.

Krstario je godinama bivšom Jugoslaviom i Evropom sa svojim bendom Puma. Gostovao nekoliko puta u nekadašnjem SSSR-u. Bio je urednik u beogradskom predstavništvu RTV Ljubljana omogućivši mnogim grupama da objave svoja prva izdanja za tu kuću (Ekatarina Velika, Kerber, Poslednja Igra Leptira…).

Dobitnik je mnogih nagrada, a pored muzike studirao je i žurnalistiku, radio kao novinar za mnoge poznate časopise, a objavio je i četiri romana.

Nedavno je završeno snimanje dokumentarnog filma “50 sentimentalnih” o njegovom životu i radu u produkciji Fidboxa, a u saradnji sa Radio televizijom Srbije.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll