Stigao je “III” – odvažan novi album pocket palme

Rockomotiva
24.09.2023.

Čekanju je došao kraj jer je željno iščekivani novi album “III” synth-pop trojke pocket palma (Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek) napokon ugledao svetlo dana.

Tekst & foto: press

Reč je o do sada najodvažnijem studijskom albumu ovih novopečenih dobitnika Porina (u kategoriji Najboljeg elektronskog albuma za “Atomi: Rework“). Popularni pocketi za “III” kažu da je svojevrstan povratak njihovim korenima:

Dosta smo zvukom odskočili od svega što smo za pocket palmu radili ranije, ali zapravo se vraćamo našim korenima. Zvuk je mnogo mračniji i mnogo više pop, ovaj album je ono što bi bio sledeći album Side Projecta, da nismo odlučili da pokrenemo pocket palmu.

Kao i na prethodnim albumima “pocket palma” i “atomi”, tako i na “III” prevladavaju lični tekstovi ali je “tematika ovog puta manje ljubavna, iako i dalje mnogo pričamo o odnsima sa drugima, ali i odnosu sa nama samima”.

pocket palma poznata je po svojoj posvećenosti, kako audio tako i u vizuelnom segmentu, dinamičnim live nastupima i besprekornoj produkciji, a da bi bi sve funkcionisalo najvažniji su odnosi unutar benda:

U pocket palmi nema pravila, svi radimo sve, ali produkcijom i izradom aranžmana se najviše bave Anja i Luka, dok Bruno uskače sa gitarskim deonicama.

Do sada su sa albuma “III” objavljeni singlovi “ne mogu biti kao oni” i “kolor/vrijeme stoji”, a objavu albuma prati i singl “četiri zida” za koji je snimljen spot koji ostavlja bez daha.

Radnjom ovog spota hteli smo da prikažemo paradoks usamljenosti i otuđenosti modernog, urbanog života. Anja, Luka i Bruno su stanovnici iste zgrade, arhitektura njihovih stanova je gotovo ista, no svako od njih, unutar svoja četiri zida prolazi kroz svoje probleme, a likovi (iako fizički blizu jedni drugima), emocionalno su nepovezani.

Za ovaj je spot bilo mnogo pripremnih radnji, a kao inspiracija za radnju su mi (između ostalog) poslužile slike jednog od mojih najdražih slikara Edwarda Hoppera. Celu estetiku spota zaokružio je čarobnjak Dario Radusin koji je dočarao ulice i sobe u kojima, samo u ovom spotu, borave članovi pocket palme.”, ispričao je reditelj Benjamin Strike.

Uoči objave albuma pocket palma je “III” predstavila na preslušavanjima u zagrebačkoj Tvronici kulture i dan kasnije u beogradskom klubu DIM gde su se u velikom broju okupili njihovi obožavatelji, prijatelji, predstavnici medija i kolege muzičari Reakcije na album su i više nego odlične, a čemu hype, sada može saznati i ostatak publike.

Album “III” dostupan je na CD-u i vinylu te svim streaming platformama.

Fizička izdanja će se uskoro naći u prodaji u online prodavnici www.menart.rs kao i svim bolje opremljenim muzičkim prodavnicama.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll