Stiže li nam dijamantSka ploča od Čvrga?

Rockomotiva
29.01.2024.

Ovaj šarenoliki, mnogoljudni ska sastav čine članovi iz Požarevca, Rume i Kragujevca i upravo su u svom najvećem naponu kreativne skage… Čvrge koje funkcionišu od 2011. godine zaista dokazuju da je sve moguće kada se nešto želi, a oni imaju želju da sviraju što češće i svoj zvuk prezentuju što širem auditorijumu.

Tekst & foto: press

Čvrge su od svog nastanka nastupale na mnogo bina, što po klubovima, tako i po raznim festivalima, a kako kažu, uzdaju se da će brojem nastupa u 2024. godini uspeti da dostojno predstave nov materijal, jer kako stvari stoje, ovom bendu uopšte ne fali kreativnosti i ideja.

Prethodne godine izdali su EP „Erotske i neke druge priče“ za slovenačke etikete „Kulturni center Maribor“ i „Akord Records“, te su u sklopu promocije pomenutog izdanja nastupali u Srbiji i regionu, ali su nastupom u Češkoj Republici pokazali da i van svog govornog područja imaju šta ponuditi publici.

Pred sam kraj 2023. godine Čvrge su predstavile singl „Apotekarska“ kroz simpatični lyric video.

Sam kraj prethodne i početak nove godine bend je obeležio nastupima u Požarevcu i Nišu u klubu „KB“ i AKC Fuzz i nakon toga je odmah ušao u studio i najavio nam nove numere koje nose naziv „Mrgud“ i „Nepodobna“.

Iz nedavnog intervjua koji su momci iz Čvrga dali za podcast „Betonjera“, doznali smo da su u potrazi za izdavačem, ali ih ne sekira ako i ovo bude jedno DIY izdanje.

Jedina briga koju imaju je ta da valjano koncertno prezentuju nove materijale jer, kako kažu, iza svega stoji veliki trud, a bend je definitivno potvrdio da i te kako ima šta da ponudi, sudeći po reakcijama slušalaca i atmosferi na koncertima.

Tagovi:

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll