Sunshine konačno ima novi singl „FNP“

Rockomotiva
24.01.2024.

Legendarna crossover hip hop metal grupa Sunshine izbacila je novi singl „FNP“ sa predstojećeg albuma „Vortex“, čiji izlazak nas očekuje u toku ove godine.

Tekst: press

Foto: Renato Miskolci

Pesma „FNP“ je četvrta po redu najava za novi, dugoočekivani album grupe SunshineVortex“ koji bi, po rečima Baneta Bojovića, trebalo da bude objavljen ubrzo, kroz nekih mesec i po dana.

Da budem iskren, nikad duže nisam radio na albumu kao na ovom, ali s obzirom na to da je to povratnički album posle više od 20 godina, dao sam sve od sebe da ta cela priča zvuči što bolje, kaže Bane i dodaje da će se o tom izdanju tek pričati, i da je sada važnije skoncentrisati se na ovaj singl.

Ideja o temi pesme je nastala jos daleke ’91, kaže Bane, ali kako je od tad prošlo 30 godina, morala je da bude „apdejtovana“:

Tema pesme se zasniva na svetskoj situaciji na planeti Zemlji, i na tome ko i kako vodi glavnu reč i na koji način svetske sile svoje projekte i ideje sprovode u delo.

Pričajući o ovoj pesmi, Bane ne može da se ne priseti i interesantnih okolnosti koje su dovele do njenog stvaranja:

Znači, bukvalno sedimo Kiza RH i ja na splavu na Savskom keju bloka 70, pričamo o tim temama, ulazimo u žar cele priče i u jednom trenutku, Kiza zove konobara da mu donese par papira i hemijsku. Rime su letele poput munja, ja sam ga zasipao informacijama koje je on zapisivao u rimama. Nije prošlo pola sata i cela pesma je bila napisana. Bilo je ispisano bar još 50% od ovog teksta, tako da je moguće da će kasnije biti nastavak, u drugom broju. Meni je ostalo da oformim još refren, čiji glavni natpis sam video ispisan na zidovima pored puta po Republici Srpskoj kad bi išli kombijem na svirke. Svaki put bih osetio emociju natpisa ili grafita što me je motivisalo da sa Kizom tekst pesme realizujem u delo.

Muzički deo je realizovan sa Beninijem, producentom koji ima italijanske krvi, i koji je „odlično skapirao na koji način muzički treba tu agresiju preneti na matru“. Pesmu su radili sve vreme zajedno, uz pomoć Ivana, gitariste grupe Artan Lilikoji je posolio svojim rifovima tačno ono što je trebalo“.

Naravno na kraju dolazi veliki mag video produkcije Rene pod codexom ’The Code’ koji svojim umećem taj karakter pesme prebacuje u video izdanje, nebi li se cela ta priča zaokružila kao još jedan novi potez crossover hip hop metal benda Sunshine, kaže Bane i dodaje da ga raduju pozitivni komentari na pesmu onih koji su je do sada čuli.

Pesma će svoju premijeru pred publikom imati na duplom koncertu u Zappa Bazi u Beogradu 14. i 15. februara, čime bend otpočinje još jednu bogatu koncertnu sezonu. Ulaznice za koncerte su u pretprodaji po ceni od 1500 dinara na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem sajta www.tickets.rs, a posebno dizajnirane karte možete nabaviti samo u Zappa Baru (Kralja Petra 41).

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll