The Smile sredinom godine u Beogradu i Puli

Rockomotiva
09.01.2024.

The Smile najavljuje najnoviji film “Wall Of Eyes. On Film” kao i seriju koncerata u okviru evropske turneje, u Beogradu je 14.6. u Hangaru, a zatim u Pulskoj areni dan kasnije.

Tekst: promo

Foto: Frank Lebon

Trojac The Smile predstavlja svoj novi singl ‘Friend of a Friend‘, preuzet sa predstojećeg drugog albuma „Wall Of Eyes“, koji 26. januara objavljuje XL Recordings. Pesma je predstavljena i uživo tokom turneje benda 2022./2023. godine, a studijska verzija uključuje gudače London Contemporary Orchestra i saksofon Roberta Stillmana.

Video zapis za ‘Friend of a Friend’, reditelja Paula Thomasa Andersona biće premijerno prikazan uz surround reprodukciju albuma „Wall Of Eyes“ na nizu jednokratnih događaja koji će se održati u nezavisnim bioskopima na celom svetu, između 18. i 25. januara.

Nazvani „Wall Of Eyes, On Film“ ovi događaji proslaviće novi album i saradnju benda sa Paulom Thomasom Andersonom, a odvijaće se u 16 bioskopa, od Sidneja do Buenos Ajresa.

Uključuju:

• Reprodukciju albuma „Wall Of Eyes“ u celosti, po prvi i jedini put sa surround zvukom i pratećim, nikad pre viđenim snimcima snimanja albuma.

• Svetsku filmsku premijeru ‘Friend of a Friend’ i prezentaciju „Wall Of Eyes“ , oba u režiji Paula Thomasa Andersona i snimljena na 35mm filmu

• Program koji se osvrće na prethodnu redatiljsku saradnje Paul-a Thomas-a Anderson-a sa Thom-om Yorke-om i Radiohead-om koji uključuje ANIMA (kratki film) i Radiohead-ove ‘Daydreaming’ (35 mm), ‘The Present Tense’ i ‘The Numbers’.

Ulaznice za Beograd kreću u prodaju 12. januara od 10:00, na efinity.rs.

Trojac je objavio i nove datume evropskih nastupa za juli i avgust 2024. godine, jedan od kojih je i nastup u Hangaru 14. juna i u pulskoj Areni 15. juna.

Detaljnije informacije potražite na https://thesmiletheband.com/live.

Podrška na svim glavnim nastupima biće im britanski muzičar i DJ, James Holden.

Novi album grupe The Smile „Wall Of Eyes“ snimljen je u studijima Oxford i Abbey Road, produkciju i mix potpisuje Sam Petts-Davies, a sadrži i gudačke aranžmane London Contemporary Orchestra. Novi album prati hvaljeni prvenac benda The Smile iz 2022. godine, „A Light For Attracting Attention“.

Tagovi: , , , , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll